Ikke klem en selvmordsbomber

Taliban slåss mot verdens best utdannede og best utstyrte soldater og påfører dem tap og digre militære og politiske problemer. Det er nærliggende å tro at Taliban-soldatene er dyktige, godt organiserte, avanserte og veltrenet.

Taliban har verdens mest inkompetente selvmordsbombere, ifølge The Atlantic. En av to oppnår bare å drepe seg selv. Og denne effektiviteten er ikke blitt bedre i de fem årene dette våpnet har blitt brukt – til tross for hundrevis av angrep og mislykkede angrep.

I Afghanistan, som i mange andre kulturer, er maskulin omfavnelse før man går i striden en gammel tradisjon. Derfor kommer mange selvmordbombere aldri ut av leiren eller skjulestedet i live, ettersom gruppeklemmen får sprengstoffet i selvmordsvesten til å eksplodere. I følge flere kilder i FN døde seks selvmordsbombere på denne måte bare i juli i fjor i provinsen Paktika.

Det er klart at dette faget tiltrekker ikke bare de fromme og rene og mors beste barn. Mange av datamaskinene som er tatt fra Taliban og al-Quaida, er stinne av porno. Kanskje ikke så uvanlig for unge menn, men neppe forenlig med den strikte fanatisme som henretter folk for å se på VM i fotball. Og søker støtte i den arabiske verden i kampen mot vestlig umoral. Disse gutta er muligens ikke klare over at de blir overvåket. Droner og infrarøde sikter kan brukes til så mangt:

One video, captured recently by the thermal-imagery technology housed in a sniper rifle, shows two Talibs in southern Afghanistan engaged in intimate relations with a donkey. Similar videos abound, including ground-surveillance footage that records a Talib fighter gratifying himself with a cow.

Det er mulig Pentagon samler materiale til kampen om den muslimske opinionen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s