Inn i EU for å ta sleipingane i Tine

Kjøper du brunost? Det er ikke bare verdenspressen som fanger opp de viktige kamper i tiden. Avisa Dølen, som kommer ut på Vinstra, går rett inn i striden med et leserinnlegg fra Tor Halvorsen:

Som utflytta døl er det ikkje kjekt å sjå at Gudbrandsdalsosten er på veg til å forsvinna fra dalføret. Tine meiner at dei kan spara inn nokre millionar kroner på å laga noko dei vil kalla Gudbrandsdalsost ein annan plass i landet. Det som Tine no vil, er å leggja ned ein stor arbeidsplass i norddalen og stela ei av dei viktigaste merkjevarene til Gudbrandsdalen. Denne kampen mot sleipingane i Tine bør dølane ta no.

Helt klart.  Det interessante er nemlig at Tor Halvorsen ser ut til å satse på medlemskap i EU for å få Gudbrandsdalsost fra Gudbrandsdalen. For i EU er det

eit eige program der mat og drikke som er spesielt for eit geografisk område, kan søkja om å verna namnet slik at ingen luringar kan laga kopiar av produkta.

Arne Brimi har meldt seg på i kampen og ber Tine passe seg. Facebook-aksjonen er her. Min anbefaling er denne: Du unngår risikoen for å få i deg Gudbrandsdalsost som ikke er laget i Gudbrandsdalen hvis du konsekvent holder deg til Heidalsosten. Den er mye bedre – og garantert laget på et privat ysteri i Heidal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s