Du trodde du var askefast i Europa?

Vi trodde vi fikk føle Eyjafjallajökulls vrede i april, men det var småtteri sammenlignet med hva som skjedde i Mellom-Amerika denne uken:

I løpet av bare de siste syv dagene, har innbyggerne i Guatemala og deler av nabolandet Honduras og El Salvador måtte håndtere et vulkanutbrudd og askenedfall, en kraftig tropisk storm, med resulterende flom og jordskred, og et skremmende synkehull i Guatemala City som slukte en bygning og et veikryss.

Pacaya-vulkanens utbrudd med lava og stein begynte 27. mai og teppela Guatemala City med aske, stengte flyplassen, og drepte en TV-reporter som var i nærheten av utbruddet.

To dager senere, mens guatemalanere arbeidet med å tømme aske, gjorde den tropiske stormen Agatha landfall og brakte kraftig regnvær som vasket bort broer, fylte landsbyer med gjørme, og utløste det store synkehullet – som man ennå ikke helt kjenner den eksakte årsaken til.

Bildet viser et jetfly fra American Airlines på rullebanen til Guatemala City International Airport. Det kan hende flyselskapet i dette tilfellet ikke er like lystne på å utfordre flyforbudet.

The Boston Globes utmerkede tjeneste The Big Picture har bilder fra den siste uken i Guatemala. Det er stadig bedre å bo i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s