Kritikk av Israel eller støtte til Hizbollah/Hamas?

Etter den israelske bordingen av konvoiene til Gaza har mange uttalt seg i sterk harme – særlig mot Israel, men også noen i forsvar. Bjørn Gabrielsen i DN skriver en balansert kommentar i DN idag. Primært kritiserer han Loe og Mankell for hvordan ders kritikk av Israel ender opp som en mer eller mindre ønsket støtte til Hizbollah og Hamas.

Samtidig sier han: «Det synes nå klart at Israel bordet skipet i internasjonalt farvann. Allerede nå, mens lite ellers er avklart eller sikkert, finnes det altså godt grunnlag for å kritisere Israel.»

Som historiske paralleller ser han til de intellektuelles støtte til totalitere, politiske bevegelser på begge sider på 1930-tallet. Det føles godt å støtte de svake og hjelpe dem i kampen mot de sterke. Men historien viser at det er all grunn til å ha med seg hodet når det gjelder å støtte de svake – ikke alle svake har bare gode hensikter!

5 kommentarer om “Kritikk av Israel eller støtte til Hizbollah/Hamas?

  1. Ja, helt enig i at det er vanskelig å vite hva som er balansert, hvis man med det mener sant eller riktig. Jeg synes imidlertid det er stor forskjell på de som bare øser ut sin sinne og gjerne ensidige sådann og de som viser en viss vilje til å prøve å finne ut hva som har skjedd og evner å se flere sider av saken (Israel-Palestina-konflikten) og det synes jeg både Gabrielsen gjør (selv om han mindre balansert i fordømmelsen av forfatterne) og også den israelske forfatteren Grossmann, som du referer til.

  2. Fant en artikkel her om problemet med for mye propaganda fra begge sider i konflikten:
    http://www.aftenposten.no/nyheter/article3679640.ece

    Det er nok ikke helt uvesentlig for å løse opp en situasjon at noen faktisk holder greie med hva som faktisk er sant. Desinformasjon er en mulig langvarig kilde til irritasjon som forlenger konflikter.

  3. Interessant. Ja – de er vel mer opptatt av å vinne opinionen enn å informere om sannheter på flere sider her….

  4. Prøvde å finne en link med helt motsatt perpektiv på saken også, men de jeg fant var helt åpenbart uttalelser fra Israelske myndigheter, og det syntes jeg ikke passet så bra…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s