Israel vinner

Det jødiske folket har gjennom historien vært ofre. I dag er den jødiske staten den eneste militærmakten av betydning i området med 150 atomstridshoder – støttet av den eneste supermakten. Det betyr at den virkelige kampen står i amerikansk opinion,  der den pro-israelske lobbyen er både politisk og økonomisk råsterk. Legg merke til hvor forsiktige de amerikanske offisielle reaksjonene er.

Nå stormer fordømmelsene inn over den israelske regjeringen. Kanskje er dette vendepunktet. Det kan man jo håpe. Men denne fordømmelsen stormer jevnt og trutt. Blir noe forandret?

Every time Israel takes major, disproportionate action, the “counterproductivity corps” tells us that very soon now Israel’s high-handedness will cost it essential allies, alienate the United States and set the country on the road to ruin. Every time, the furor passes. In particular, the United States has attempted no material rebuke of Israel since the administration of Bush the Elder, and these days barely bothers with rhetorical rebukes. This is not Israel “shooting itself in the foot.” This is Israel winning. Be for that or against it, but at least recognize it.

Skriver amerikaneren Jim Henley. Kommer Sikkerhetsrådet til å vedta en resolusjon som fordømmer dette angrepet på aktivistene? Med USAs stemme? Neppe. Og om så skjer, gjør israelerne som de pleier – overser resolusjonen. Går tyrkerne til krig mot Israel for å få gjennom en ny konvoi til Gaza? Noen vil nok sette på bremsene før det kommer så langt, for en slik konflikt kan komme så ut av kontroll at verden ikke blir til å kjenne igjen. Sannsynligvis kan vi trygt gå ut fra at dette ikke er siste gang mediene er fulle av avsky mot israelere, som ser ut til å være så grunnleggende forankret i offerrollen at de ikke er i stand til å se seg selv som bødler.

2 kommentarer om “Israel vinner

 1. så lenge det er USA med VETO er israel trygg.

  demokrati, menneskerettigheter og mange andre ting er bare ORD som blir brukt for å nå målet.

  dette er et bevis om hendelsen som nylig starter. du ser ingen isrealisk soldater, men du ser bare andre mennesker som ble truffet av kuler.

 2. Politikerne og regjeringer blir skremt til taushet med trussler som «serious political consequences» (Norge etter boikott framstøt mot Israel)
  Jeg ser eneste løsning at verdens folk reiser seg og viser sin avsky og presser regjeringer til handling. Ellers blir det ikke noen forandring. Vi trenger ikke bry oss om den israelske lobbyen.
  Støtt denne underskriftskampanjen fra avaaz for uavhengig granskning og opphevelse av blokaden mot Gaza som startet i dag. Spre ordet.
  http://www.avaaz.org/en/gaza_flotilla/98.php?CLICKTF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s