Farlig, farlig på Paradise Hotel

Kan barn ta skade av å se på Paradise Hotel? Spør VG. Og får bl.a. til svar at det  kan være

uheldig at personer med heltestatus kan være med på å legitimere mobbing, intrigespill og hensynsløs egoisme.

Forleden kom jeg over Rambo (2008) på tv. Den gode John Rambo følger en barsk gjeng leiesoldater inn i Burma, der kristne hjelpearbeidere er tatt av relativt brutale regjeringsstyrker. Rambo og gutta kommer seg inn i militærleiren for å befri dem. Der blir kvinner forsøksvis avkledd og voldtatt. Filmskaperne sparer oss for nakenhet. Filmen må jo kunne sees i familien. Men jeg kan ikke huske å ha sett maken til realistisk bortskyting av hoder, granater som kutter av bein, mager som åpnes, rosa skyer idet prosjektiler treffer skaller. Paradise Hotel? Knuller de under tepper og er slemme med hverandre? Uff da.

Fortsatt gjenstår spørsmålet. Hvorfor er sex så utrolig mye farligere å vise enn vold?

4 kommentarer om “Farlig, farlig på Paradise Hotel

 1. Prøv å svar på spørsmålet ditt da!

  Mine tanker er at det er mye man vil at barna ens ikke skal ta etter. Når vi f.eks. ser vold på film er det enkelt å si:»uff, det var ille» og dermed for definere det som noe man ikke bør gjøre.

  Like enkelt er det ikke med sex. Man ønsker vanligvis ikke at ens barn skal legge ann diverse vaner før man er noenlunde voksen. Så hva skal man gjøre? Skal man si:»mmm, det ser ut som de koser seg»? For man kan vel ikke si «uff»?

  Det letteste er å unngå hele problematikken – og mange foreldre er nok takknemlig for det…

 2. Sex er farligere å vise på TVenn vold fordi sex er sammen med med mat hus og hjem, ett av de store godene vi har. Jo mer sex vi har muligheten til å få, jo mer viser vi hvor vellykket vi er, dette vil i sin tur kan skape mye sjalusi og misunelse, som igjen fører til mye konkurranse i samfunnet, og til slutt bruk av vold…

 3. Som forelder til en sønn på 11 som meget tydelig selv regulerer hva han ønsker å se av vold, han er noe tander kanskje, men sterk i måten han sier «nei, dette er ikke noe for meg.», så føler jeg lite behov for regulere dette.

  Når det gjelder sex, vel så er vel kanskje i det noe stort tema enda. Men det varer ikke lenge.

  Når det gjelder eksponering av sex er det litt mer vanskelig å sette fingeren på hvorfor man føler som mann gjør. Holdningene til sex har før, og også idag, vært preget familieplanlegging. Familie er basisen vi bygger samfunn på. Forvitring av dette, som langt på vei allerede har skjedd selvfølgelig, vil gjøre oss mindre trygge.

  Sex er også intimitet og hengivenhet. Promiskuøsitet innebærer i følge manges verdisyn, dog kanskje ikke deres offisielle utad , en blottlegging, en sårbarhet som man ønsker at sine barn skal møtes med omsorg i forhold til, ikke en dag derpå overfladisk pjatt fra et fra et menneske som ikke bryr seg. Til de som rister på hodet av dette, kanskje spesielt menn, «har du en datter selv?».

 4. Det er ikke det at sex er så farlig for barn å se på. Du må se det større bildet. Selv barn klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet. Når de ser rambo og actionfilmer er de fleste klar over at det ikke er ekte, det er bare film.
  Paradise Hotel, og andre realityserier, blir fremstilt som virkelighet. Det er hele settingen som forvrenger barnas forestillinger om hva sex virkelig er. Barn er tross alt veldig naive og ekstremt påvirkbare.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s