Rumpevrikk er ut

Alexander Rybak ble en dyr mann for NRK. Vi som jobber i institusjonen, merker at 211 mill kr nå blir svidd av på Fornebu. Men pengene er sikkert vel anvendt. ESC må være viktig, ettersom den ytterste seriøse Aftenposten i dag har ni helsider om dette banebrytende arrangementet. Avisen er helt på linje med de streikende transportarbeiderne, som også har skjønt betydningen. Forbundet trapper opp, men gir selvfølgelig dispensasjon:

ESC er neppe livsviktig, men vi ønsker ikke å ta fra millioner av tv-seere i Europa gleden ved et storstilt arrangement.

Men 211 millioner kroner? Sist NRK arrangerte finalen, i 1996, kostet den 49 millioner 2010-kroner. Altså en fjerdedel av  dagens ESC-budsjett. Hva har skjedd siden 1996?

TV då og no er to ulike verder. Før stod ein rett opp og ned, og vrikka kanskje litt på rumpa under showet. No er det pyro, lys og alt! Tre minutt med tv er ikkje det same lengre, du kan berre ikkje samanlikne, meiner Morten Thommasen, leiar av den norske GP-klubben. – Det er det største tv-showet i verda og eit utstillingsvindauge for den som arrangerer. Dette er litt av ei fjør i hatten for NRK.

Helt klart. Vi er imot folk som bare vrikker litt på rumpa. Vi er for ADHD-tv som kan overstimulere oss. Og det må koste.

Bare ett men. Stadig mere penger brukes på stadig færre seere. Nøyaktige målinger fra tidlige år finnes visstnok ikke, men i 1986 hadde finalen noe sånt som 500 millioner  seere. Sist NRK arrangerte i1996, var det visstnok 300 millioner, mens fjorårets finale i Moskva ble sett av 122 millioner. Uansett – fortsatt er ESC rasende billig. Snaut to kroner pr seer. Bare synd at de pengene trekkes fra budsjetter vi andre skulle kost oss med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s