2 kommentarer om “Get a facebook-life

 1. Leste for noen uker siden en artikkel i Fevennen om en journalist som hadde kuttet ut Facebook. Utrolig befriende. Jeg er altså ikke verken unormal eller rar fordi jeg ikke er på Facebook. Veldig godt å få det bekreftet av en journalist som har vært der og FORLATT det. Har nemlig følt meg litt utenfor siden jeg ikke har 371 venner på Facebook som jeg deler mitt privatliv med. Jeg har ett liv selv om jeg ikke er på Facebook.

  Og hvem er egentlig interessert i å vite hva jeg driver med og med hvem og når. Anser meg nemlig ikke å være så interessant at jeg vil dele mitt privatliv med andre enn de jeg selv velger skal vite noe om meg. De får event en SMS eller en telefon dersom jeg har noe på hjertet jeg gjerne vil dele med dem. Har fått mange forespørsler om jeg vil inn på Facebook, men har klart å stå imot foreløpigJ.

  Er også en svak sjel som nok kunne blitt bitt av Facebook syken og gravd meg ned i PCen og tilbrakt mye av min fritid der, istedenfor å bruke tiden på SAMVÆR med mine få men gode vennerJ.

  Har nemlig dårlig samvittighet for de vennene jeg har som jeg gjerne skulle sett mer til, og jeg vil heller prioritere dem før jeg skaffer meg nye Facebook venner. Blir vel som å banne i kjerka dette, men en venn er en venn du kan se og ta på og ikke en side med et bilde på internett. Dersom man har behov for å kontakte gamle venner, bekjente og familie så er kanskje det best å ta opp telefonen og ringe dem og avtale ett treff. Blir jo en annen og vesentlig hyggeligere setting på ett møte enn på noen linjer på PCen.

  Er også litt redd for at kanskje ingen vil være venn med meg på Facebook eller at jeg ikke får mange nok venner eller hva de vil synes om meg de jeg ikke vil ha som venn. De sistnevnte bryr jeg meg ikke så veldig om, men de kan jo ha felles venner med meg på Facebook og slenge litt dritt om meg til de jeg vil ha som venner, så livet er ikke så enkelt med Facebook. Mye bedre og enklere utenJ.

  Men for noen er det godt å ha Facebook for å kommunisere med sine 371 venner og det må de gjerne gjøre. Vi er alle forskjellige med ulike interesser, men Facebook er heldigvis ikke noe for meg. Spesielt ikke nå som våren ikke er så langt unna. Når sneen trekker seg tilbake og gresset grønnes er det ikke så mye som er bedre enn å få besøk på småbruket av gode venner, sitte sammen og nyte solas varmende stråler over en kopp kaffe/te og kanskje også en matbit mens unger og dyr løper rundt og koser seg.

  Jeg sier til mine venner, ring eller SMS meg gjerne eller kom på besøk.

 2. Jensern, du er ikke alene med dine tanker rundt facebook. Det er virkelig rart at folk som man faktisk ER venner med, og som man omgås med til daglig, sender et venneforespørsel på faceren! Man ER jo venner in real life… so what’s the point? Skal man bruke facebook bare til de perifere venner, de man egentlig ikke har tid til i hverdagen? Bruker man facebook bare for å tilfredstille et behov for å finne ut hva andre gjør? Eller for å føle seg sett i en virtuell verden?

  Så må vi ikke glemme at det fins den andre siden av medaljen: De som faktisk er på facebook og som har utviklet et slag avhengighet til det. Det er lett å føle at man er jordens navelen når hele facebook-verden roterer rundt deg!

  Les dette innlegget fra et ungdoms forsøk om å avstå fra facebook i en stund:
  http://www.yber.no/?side=94&nyhet=373
  Humoristisk, ja uten tvil, men det er allikevel litt av den frykten om at ingen vil være venn med meg med på slep…. spesielt når bursdagen nærmer seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s