24 rom på 32 kvm

Høres ut som et mirakel, ikke sant? I Norge har vi mye plass til rådighet at en 32 kvadratmeters leilighet regnes som liten, egnet til maks to personer, og helst et par. Men i Hong Kong kan det faktisk stemme at en så stor (eller var det liten?) leilighet brukes av en hel familie på seks stykker – og én leieboer får til og med sengeplass!
Dette var tilværelsen for arkitekten Gary Chang da han var 14 år gammel og flyttet inn i leiligheten for første gang. Mange år senere kan han skryte av eget kjøkken, soverom, gjesterom, bad med badekar, dusj med badstue, kino, spillerom, bibliotek, vaskerom, bar, mm – dog ikke alt samtidig.
Chang har tatt i bruk mange lure løsninger, og det er jo ikke bare snakk om sofa om dagen og seng om natten her: skyvevegger, møbler som pakkes vekk og ikke minst utnyttelse av hele veggen helt opp til taket.
Et slik bosted har noen ulemper: Storkjermen kan ikke brukes når man lager mat, badekaret kan kun brukes når man ikke har sovende gjester – gjestesengen senkes ned fra veggen opp på badekaret nemlig…
(Kilde: nytimes.com)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s