Redd hjernen med mobiltelefonen

Illustrasjonsfoto. Kilde: sanja gjenero, stock.xchng

Forskere ved University of South Florida utsatte mus som var genetisk disponert for å utvikle Alzheimer’s sykdom for mobilstråling tilsvarende to timers daglig mobilbruk. Teorien var at strålingen ville få sykdommen til å utvikle seg raskere. Til forskernes overraskelse beholdt de bestrålte musene hukommelsen, mens de ikke-bestrålte fikk hukommelsesproblemer slik de var disponert for. Hva dette skyldes vet de ikke, men de har noen teorier om at det reduserer dannelsen av amyloid plakk mellom hjernecellene.

Man leser stadig om at stråling fra mobiltelefoner kan være farlig. Riktignok blir den ene nyheten slått i hjel av den andre som sier at det ikke er farlig. Og en oversikt over forskning på området tyder på at heller ikke spesielt følsomme personer er i stand til å fortelle om de blir utsatt for stråling så lenge de ikke vet om det er stråling tilstede, og at det dreier seg om en nocebo-effekt (Nocebo=du føler deg dårlig fordi du tror du blir utsatt for noe farlig, i motsetning til placebo=du føler deg bedre fordi du tror du blir utsatt for noe som er gunstig).

Men denne undersøkelsen på mus kan altså tyde på at mobilstråling kan ha en innvirkning på hjernen. For musene var denne altså gunstig, men det er forskjell på menn og mus.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s