Hold deg unna aliens!

Rådet kommer fra en ev verdens mest kjente vitenskapsmenn, briten Stephen Hawking. I en dokumentarserie for Discovery Channel, Stephen Hawking’s Universe, er han ikke i tvil om at det finnes andre livsformer i universet. 100 milliarder galakser, hver med mer enn hundre millioner stjerner? Og Jorden skulle være eneste planet med liv?

Hawking har ingen tro på at det dukker opp små søte fyrer som E.T.

We only have to look at ourselves to see how intelligent life might develop into something we wouldn’t want to meet. I imagine they might exist in massive ships, having used up all the resources from their home planet. Such advanced aliens would perhaps become nomads, looking to conquer and colonise whatever planets they can reach.

Han konkluderer med at det å ta kontakt med fremmede livsformer er “a little too risky”.

If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn’t turn out very well for the Native Americans.

Stephen Hawking’s Universe starter på the Discovery Channel søndag 9. mai. Å lage en slik serie er ingen liten prestasjon av en 68 år gammel mann som er nesten helt lammet.  

I mellomtiden: Vær avvisende når du møter snåle fremmede. Mer i Dyade nr 3 2007: De der ute.

Letingen etter de der ute er å drømme. Men det er også å forholde seg til virkeligheten. På samme måte som «oppdagelsen» av Amerika forandret det europeiske verdensbildet, vil oppdagelsen av de der ute før til en endring: Vi må forholde oss til en enda større virkelighet. Men dypest sett vil vi stå overfor de samme utfordringene som vi alltid har kjempet med: Hva gir hensikt og mening? De der ute har sine svar. Kanskje ligner de på våre, kanskje er de anneredes. Men fordi det i kjernen av alt liv ligger en trussel om det motsatte: Opphøret av liv, spørs det om ikke den stillferdige forsoningen er det som på et universelt plan gjør deg i stand til å fornemme noe av mysteriet.

Reklamer

2 kommentarer om “Hold deg unna aliens!

  1. Når det gjelder Stephen Hawking er det også litt freak show – effekt som gjør at man blir fascinert av ham

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s