Nye forskningsresultater om meditasjon

Det forskes mye på meditasjon for tiden. Og nye resultter kommer til: I der Spiegel online vises det til undersøkelser som viser at selv meditasjon over korte tidsperioder, altså ikke måneder og år, fører til høyere mental ytelse. Forsøkspersoner som utførte mindfulness meditation i 20 minutter scoret atskillig høyere på kognitive tester rett etter meditasjonen enn en forsøksgruppe som hørte på en lydbok. Forskningen er publisert i fagmagasinet  «Consciousness and Cognition»

Meditasjon er et must for eksamenslesingen altså?

7 kommentarer om “Nye forskningsresultater om meditasjon

  1. Ikke mer enn at jeg har hørt om det. Jeg har tro på meditasjon på flere områder, men er kanskje ikke flink nok til å sette av tid til stillhet i eget liv.

  2. Hei,
    Det behøver ikke å være full «dose» (30 min) hver gang hver dag for at man skal kjenne seg mere våken etter en økt. Begynn i det små, se bort fra kravene til meditasjonstid pr. økt for at det skal ha noen virkning. Det funker bra selv med mindre tid, Det er en bivirningsfri oppkvikker når dagen er grå av tretthet! Så får man utforske de andre (positive) virkningene ved å ta lengre økter etterhvert som man får dette inn i en rytme.

  3. Hva vil du si er den viktigste delen, den en kanskje må begynne med. Du nevner at tid ikke er viktigst. Hva med den lyden en skal bruke. Er det bare en «mmmmm»-lyd?
    Eller er det det å slippe taket i tanker og følelser som er viktigst?

  4. Jeg vil si at for å gi Acem – meditasjon en sjanse bør du meditere regelmessig i noen uker, kanskje et par måneder, for å se resultater over litt tid. Lyden som gjentas er viktig, den har spesielle kvaliteter som gjør at meditasjonen blir noe annet enn bare å sitte og slappe av. Det å slippe til tanker og følelser er også et poeng. Å meditere må du gå på begynnerkurs for å lære, over 4 kvelder. Du finner mer på acem.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s