Norsk turist truffet av gummikule

VG kan fortelle at ”Randi (54) ble truffet av pistolkule i Thailand”. Det var nok ikke en pistolkule, da ville hun fått mer enn et rødt merke på kroppen og en svart flekk på T-skjorta. Derimot var det nok en gummikule fra politiet som var kommet på avveier.

Gummikuler er en del av det arsenalet ikke-dødelige våpen politi har til rådighet for å kontrollere folkemengder, på samme måte som tåregass og andre ubehagelige ting som ikke gir permanente skader. At det gjorde vondt da Randi ble truffet av den var tilsiktet, selv om det neppe var politiets hensikt å skyte på en turist. Hensikten er nettopp at det skal gjøre vondt, men ikke gi permanent skade.
Også i militær sammenheng, og da særlig i forbindelse med fredsbevarende operasjoner, er ikke-dødelige våpen aktuelle.

Reklamer

7 kommentarer om “Norsk turist truffet av gummikule

 1. På bilde viser det en hel-mantlet kule, som verken er fra en pistol eller er en gummi-kule.
  Derimot ligner kulen mistenkelig på en 7,62mm, som er et meget utbredt kaliber, og kan stamme fra en AK-47 eller lignende.
  Det er nok heller utrolilg flaks(uflaks) som er grunnen her. jeg tipper på at kulen er avfyrt fra et veldig langt hold(i luften), og har mistet mesteparten av sin anslags-energi samt retning før den traff dama i siden med «flat-siden» altså på tvers.

 2. Jeg la ikke merke til at det var en kule på bildet. Det så ut som en ring på fingeren. Da stammet den kanskje ikke fra politiet i det hele tatt, eller de hadde eventuelt skutt i lufta med den.

 3. Kula på bildet er i kaliber: 5.56 x 45 NATO, og er ganske riktig ikke fra noen pistol, ei heller er det ei gummikule.

  5.56 kaliberet er identisk med kaliberet til M16 riflene som er standard i den Thailandske hæren. Og her i Norge har også hæren tatt dette kaliberet i bruk i sin nye HK-416 kamprifle som er i bruk i blant annet afghanistan

  Randi ble nok truffet av en rikkosjett, hvor energien i kulen var helt oppbrukt da den traff henne. Kasje har den rett og slett bare ligget oppå et tak eller noe, og rullet over kanten også truffet henne.

  Noen direkte ildgivning har det neppe vært snakk om.

  Det som er helt sikkert i alle fall er at dette er ingen gummikule.

 4. det der er verken 5.56, pistol eller gummi-prosjektil. det der er ett 7,62 prosjektil. henmantlet eller full-metal-jacket som det kalles.

  hadde det vært en rikkosjett, ville prosjektilet vært deformert, så dette er snakk om en form for blindgjenger. dvs en patron med for lite krutt slik at prosjektilet ikke får full effekt.. etter lang tid i luften vil ikke prosjektilet spinne og det begynner å vagle

 5. Bimbo skriver: Kasje har den rett og slett bare ligget oppå et tak eller noe, og rullet over kanten også truffet henne.
  HALLO!!! En liten og lett metallgjenstand som faller fra et tak forårsaker ikke skade på ribbein med mindre det er et enormt høyt hus og Randi lå på rygg på fortauet…..

 6. Den kula har ikke falt ned, for om man ser på hvor den er gått, kan den ikke komme fra oven, om ikke da hun lå på bakken når hun ble truffet, noe man kan utelukke. Det er rett at de bruker den ammunisjonen i Thailand, for jeg har en svoger som har like ting hjemme, grunnet jobben. Men jeg er kvalm av hele dritten, for det er som de røde spytter på kongen, med disse voldshandlingene. De viser for meg at de ikke elsker han, slik som resten av befolkningen gjør. Taxier som hadde rød-merker, har tatt de av etter volden startet, stort sett. De som fremdeles kjører med den, har ikke kunder så godt som. Og folk som har midler og setter folk opp slik, er terrorister for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s