Seier til de grønne

Overskriften stod å lese i et flere siders oppslag i VG rett før påske (ikke på nett). Saken handlet om at vegetarianere er bedre beskyttet mot sykdommer, høyt blodtrykk og overvekt. Fra artikkelen:

Overlege og immunologiprofessor Vibeke Videm ved NTNU ga nylig ut boken «Verdt å vite om vegetarmat» der hun fastslår at vegetarianere har et svært sunt kosthold – og er mye sunnere enn de stadig motediettene som dukker opp. Konklusjonen støttes av internasjonal forskning. – De aller tydeligste resultatene er på hjerte- og karsykdommer. Et kosthold med mye vegetarmat er også gunstig for å redusere enkelte kreftformer, høyt blodtrykk og diabetes. I tillegg er vegetarianere slankere, forteller Videm.

Vi har tidligere skrevet om Videm og boken Verdt å vite om vegetarmat.

I Norge øker tallet på vegetarianere. det har vært en fordobling siden 90-tallet, i følge Pål W. Thorbjørnsen i Norsk Vegetarforening. Den typiske vegetarianer er en ung kvinne med høy utdannelse som bor i byen. Det er gode grunner til å spise mer vegetarmat ut fra helse, miljø og etikk. Man trenger ikke være vegetarianer for å bytte ut noe av kjøttet med grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s