Intet hvilehjem


Vi oppdaget flere interessante forskjeller mellom hvordan hjernen arbeidet under meditasjon og ved ren avslapping,

Det er  professor og meditasjonslærer i Acem, Øyvind Ellingsen ved NTNU som sier dette. Han er intervjuet i studenavisa i Trondheim «Under Dusken».

Det er Acem-meditasjon det er forsket på, som det av en eller annen grunn ikke fremgår av artikkelen. Det refereres nå  stadig  til forskning på Acem-meditasjon både nasjonalt og internasjonalt.

Selv har Ellingsen holdt på med meditasjon siden eksamensperiodene på Sandefjord gymnas. Vanligvis mediterer han to økter på 20-30 minutter om dagen, men på kurs hender det han sitter 3-5 timer. Slike intensive økter med meditasjon handler ifølge forskeren om noe mer enn kun avstressing.

Det handler om å bli kjent med det som bor i en, og å bli oppmerksom på sine egne impulser og reaksjoner. Man blir klar over stemninger, ideer og en kreativitet i seg selv som en ellers ikke har tilgang til, forklarer han.
Den lengste sammenhengende meditasjonsøkten så langt var på to døgn i Värmlands dype skoger. Det høres sikkert veldig lenge ut, men stort sett går tiden fort – og så lærer man å takle rastløshet, humrer han.

En kommentar om “Intet hvilehjem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s