Død? Nei. Reinkarnasjon? Ja.

Døden har alltid vært en lei sak. Man er fristet til å si som fru Flettfrid Andresen sa om atombomben: Den passer ikke inn på Øvre Singsaker. Døden blir selvfølgelig mer spiselig med over 70 tilgjengelige jomfruer hvis du dør som muslimsk mann og martyr (vet ikke om noen har spurt jomfruene hva de syns). Kristendommen snakker også til et  dypt behov i oss når den tilbyr evig liv. Nå begynner visstnok vitenskapen også å melde seg på i dette koret av trøst. Kvantefysikken skal ha noe med det å gjøre. Vi lever ikke i et et univers, men i et multivers – et uendelig antall universer, der energi aldri blir borte. Og vår «jeg-følelse» er energi i hjernen.

This energy doesn’t go away at death. One of the surest principles of science is that energy never dies; it can neither be created nor destroyed.

Denne energien som utgjør deg, fortsetter altså – ett eller annet sted i ett eller annet univers. Vi sees der.

3 kommentarer om “Død? Nei. Reinkarnasjon? Ja.

  1. Er ikke hensikten med all religion egentlig å gjøre døden akseptabel, og i noen tilfeller kanskje til og med ønskelig, ut fra religionens forestillinger om hva som skjer etter døden? Og det å blande kvantefysikk inn i dette føyer seg pent inn i rekken av forsøk på å finne en vitenskapelig akseptabel forklaring på døden. Noen har jo i sin tid også blandet kvantefysikk inn i meditasjon, men heldigvis ikke Acem-meditasjon.

    Ellers er det jo helt grunnleggende at energi ikke forsvinner, den skifter bare form. Men det som er like fundamentalt er at den går over til en lavere, mer kaotisk form. Det som kalles entropi, som er et mål på kaos, øker. Det skjer en utflating Så den litt ubehagelige konklusjonen må være at hvis bevisstheten er en form for energi, så vil den riktignok ikke forsvinne ved døden, men den blir utflatet og utjevnet, og for hver gang man dør kommer bevisstheten stadig ned på et lavere og mer utflatet nivå. Den «energien» som utgjør deg går altså stadig ned på et lavere nivå og blandes med alle andres bevissthet, og til slutt blir du en del av det store intet.

  2. Hørt om det firmaet her som lager kunstige diamanter av karbonet til dine kjære etter at de er døde?

    http://www.lifegem.com/

    Muligens er diskusjonen om det trengs en ny termodynamisk lov (altså lov om energi) for å forklare biologi er kanskje mer spennende med tanke på naturlig «resirkulering» av vår energi etter vi dør? De som er litt nerdete har kanskje glede av denne linken om diskusjon rundt termodynamikkens fjerde lov:

    http://www.eoht.info/page/Stuart+Kauffman

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s