Utstilling om fremtidens materialer

En kameleon er et krypdyr som skifter farge for å gå i ett med omgivelsene. Dyret har gitt navnet til en utstilling som åpner på Transplant/Nordic Materials i Dale i Sunnfjord kommende onsdag. Utstillingen består av over 80 forskjellige materialer som på forskjellige måter reagerer på omgivelsene. Det kan for eksempel være stoff som skifter farge avhengig av temperaturen eller mikrokapsler som kan lagre overskuddsvarme fra en menneskekropp, og avgi den igjen når det blir kaldere.

Når nye materialer skal utvikles kan vi hente mye inspirasjon i naturen. Borrelåsen er for eksempel inspirert av plantefrø som lett fester seg på klær og dyrepels. Utfordringen med mange nye materialer er å finne ut av hva de kan brukes til, og hvordan de kan integreres i masseproduksjon. For hva kan man egentlig bruke et stoff som det avbildet under til?

Stoff med polyurethan-beleggning som forandrer farge når det blir strukket

Reklamer

2 kommentarer om “Utstilling om fremtidens materialer

  1. Kanskje som et preventiv mot å spise for mye søtsaker? Man kan gå med det rundt magen og dersom man legger for mye på seg så ser alle det i form av fargeendring… 🙂

  2. Synes det var et veldig morsomt forslag! Får meg til å tenke at man også kunne bruke det til klær til gravide – jo større mage, jo mer farge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s