Amerikansk taliban

Det er forunderlig. Amerikanerne kriger mot voldelige islamske fundamentalister i Irak og Afghanistan. Samtidig som kristne fundamentalister terroriserer amerikanske byer. En evangelisk gruppe som kaller seg “Repent Amarillo” går nå løs på alt som er krenkende for deres tro: homoseksuelle, kristne liberale, muslimer, miljøvernere, brystkreftgrupper som ikke setter søkelys på abort, Halloween og sexsjapper. På hjemmesiden har Repent laget en  “Warfare Map” over fienden i byen Amarillo i Texas.

«Army of God» er en god oversettelse av hizbollah. Man påstår at i en sunt samfunn er det sterke nok motkrefter mot slikt.

Reklamer

3 kommentarer om “Amerikansk taliban

  1. Bastianblogg – er du sikker på at dette har med dogmer eller fortellinger å gjøre? Husk at islam er 600 år yngre enn kristendommen. Hvis du undersøker den kristne evne og vilje til brutalitet for 600 år siden – på 1400-tallet – er jeg ikke sikker på at ditt utsagn stemmer.

    Kanskje er det like mye tale om psykologi som religion her. Det som på engelsk kalles «fatally flawed» personer, søker ofte legitimitet for sine handlinger i en overbygning. Religiøse dogmer har gjennom historien vært gode gjemmer for mye grumset psykologi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s