Hoppende galskap

I går brukte Dagsrevyen på NRK de første 10 – ti – minuttene på et prøvehopp i den nye Holmenkollen-bakken! Det er helt ufattelig. Blant de 11 prøvehopperne var det et kjent navn. Han hoppet først av dem. Dermed skal han ha tatt luven av en kvinne som hoppet først i den offisielle åpningen dagen etter.

Dagsrevyen betrakter seg som landets viktigste nyhetsredaksjon. Og vil nok som vanlig forsvare prioritering og tidsbruk. Etter eller annet sted bak ligger det selvfølgelig kjønnskamp. En mann snek seg foran en kvinne. Nå igjen. Men noen må da ane at dette er ren galskap og fullstendig sammenbrudd av alle fornuftige vesentlighetskriterier? Hvordan virket denne ufattelige journalistiske synkverving for seere i Kirkenes, for eksempel?

Selv stortingspolitikere lar seg intervjue om saken og fordømmer med stort alvor. Stopp verden, jeg vil av. Nå siterer i alle fall VG – som sikkert solgte mange ekstra aviser i går på dette hoppet – Ingebrigt Steen Jensen, som forsøker å opprettholde en slags målestokk. Han «raser» selvfølgelig. Det er et vanlig verb i VG for utsagn som går på tvers av vedtatte sannheter:

Det er media som har skapt dette og det er helt galskap.

Og nå skal denne ekle mannlige hopperen straffes grundig.  Det godt vi holder verden på plass og setter de største forbryterne i gapestokk. (Og legg merke til at på VG-nett ligger denne saken over drapet i København. Den er altså vurdert som mer vesentlig.)

Men det styggeste – er det dette monsteret som ødelegger naturen? Dyadebloggen stiller i alle fall spørsmålet.

Reklamer

5 kommentarer om “Hoppende galskap

 1. Ja dette ER faktisk fullstendig galskap, helt utrolig hva pressen gidder å lage en kjempesak utav. Er faktisk helt sjokkert og har veldig sympati for Romøren.

 2. Men i Kveldsnytt nå i kveld brukte de bare 6 minutter. Først 4 minutter om hvor ille Romøren hadde det og at han nå trengte støtte og oppfølging, og så 2 minutter av sportsdelen av sendingen.

  Men så er jo Kveldsdnytt bare halvparten så lang som Dagsrevyen

 3. Etter å ha hørt dem debattere saken etpar minutter i Dagsnytt Atten her om dagen, stod ordene «sandkasse» klart for meg.

  Jeg skjønner jo at for de som befinner seg i sanda, så oppleves diskusjonen svært viktig. Men dessverre er den gjespende kjedelig for oss som har forlatt dette stadiet.

 4. Det som provoserer meg mest er at NRK lot feiringen av selve Kollen forsvinne i Romørens første hopp fra dagen før og at hopplederne Nordby og Gaustad lar Romøren ta kritikken.

  Dette engasjerer og treffer oss dypt i folkesjelen. Her er kampen fra sandkassa, som P-mannen før meg foreslår. Der befinner jeg meg i godt selskap med rått mange, mens noen «has moved on». Jeg skjønner faktisk at for andre er dette uvesentlig.

  PS. Jeg var i Kollen og glemte nesten hvor dyr den var i flere timer.

 5. Ja, har noen regnet på hvor mye hvert konkurransehopp i Holmenkollen koster? Prislappen er 1,3 milliarder eller noe sånt? Konkurranse en gang i året? Rundt 60 hoppere som hopper tilsammen 90 hopp? Noe tilsvarende i kombinert? Det skulle bli rundt 7200 konkurransehopp i bakkens levetid – som kanskje er 40 år. Regner jeg ikke helt vilt , koster hvert konkurransehopp dermed rundt 180 000 kr. Men det som nå skjedde, var at Romøren hoppet for 1,3 millarder. Resten av hoppene er nå gratis.

  Greia er selvfølgelig at Holmenkollen ikke er først og fremst en hoppbakke, men et nasjonalmonument som tiltrekker seg tjukt med turister – om sommeren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s