Vidunderbarnet som ikke ble borte

Har plukket frem No. 1’s , Stevie Wonder’s samling av hits, og sitter og hører på den. For en musikk. For en historie. For en person. Stevland Morris fikk sin første nr.1 hit som 13-åring i 1963  Fingertips pt. 2, et konsertopptak han gjorde som 12-åring. Han utga det under navnet Little Stevie Wonder. Han hadde sin siste hit på de amerikanske hitlistene i 2005, med So What The Fuss.  Stevie Wonder gjorde seg fortjentil navnet, ikke bare  med sin supermusikalitet, men også fordi denne fabelaktige karrieren oppsto til tross for at Stevie Wonder har vært blind fra fødselen av. Et handikap som ikke har hindret ham i å beherske trommer, piano og munnspill – i tillegg til sang. Spesielt låtene fra den første delen av karrieren hans – på 60 og 70-tallet, er en stjernerekke uten like. Fingertips Pt.2, I Was Made To Love her, Signed, Sealed, Delivered I’m Yours, Superstition, You Are The Sunshine of My Life, Living for the City, Boggie on Reggae Woman. Listen er lang. Har det vært laget Rhytm’n Blues som er bedre enn dette? Min favoritt er  Uptight (Everything’s Allright).

En liten innvendiing mot denne platen er tittelen. Ikke alle disse låtene har vært nummer 1 – ihvertfall ikke i de landene som betyr noe når det gjelder å definere musikkbransjen, som USA eller England.


2 kommentarer om “Vidunderbarnet som ikke ble borte

  1. Det har alltid vært et stort mysterium for meg hvordan han fant på å lage sangen «I just called to say I love you». Hva tenkte han på? Synes den står i sterk kontrast til mye av det andre han har lagd ved at den er forferdelig dårlig.

  2. Jeg liker den nå godt jeg da:-) Men jeg er helt enig i at den står seg dårligere enn mye av det han laget på 60 og 70-tallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s