Er Aftenposten et ukeblad?

I Aftenpostens lørdagsutgave den 30. januar var det et stort bilde av et gammelt på forsiden, med følgende tekst:

Evig din. De to som er på bildet har snart vært kjærester i 80 år. Hvordan har de fått det til?

Videre, i bilaget LEVE, skriver Aftenposten:

Dystre skilsmisser til tross, da vi spurte folk om de tror på et livslangt kjærlighetsforhold i et parforhold, svarte nesten ni av ti ja.

Artikkelen har intervjuer med flere par, noen nygifte, noen som har vært gift i over ti år, og noen som har vært gift i  80 år. Aftenposten inviterer alle til å delta i diskusjonen:

Fortell din historie om hvordan dere møttes. Fyll ut et lite skjema på ap.no, og vi vil samle alle historiene og publisere dem på nettet.

Mandag stiller Aftenpostens samslivsekspert Frode Thuen til nettprat.

Jeg skjønner at dette er et tema som mange er opptatt av, inklusive meg selv, men er det Aftenpostens oppgave å skrive om dette? Er dette nyhetsstoff? Politisk? Samfunnsrelatert? Har Aftenposten noe bedre greie på dette enn andre ukeblad, tabloidaviser, dame- og gutteblader?

Jeg skjønner at det er lørdag, at de nå spiller Romeo og Julie på Nationalteatret, og at det snart er 14. februar, men Aftenposten skuffer meg veldig ved å la dette temaet ta så mye plass. Hvor er det blitt av avisen?

En kommentar om “Er Aftenposten et ukeblad?

  1. De vil vel være litt for alle, og fyller på med feature-stoff i helgen. Det er vel ikke så galt hvis ikke alt dette samlivs-stoffet går på bekostning av annet? En annen sak er at jeg synes de generelt behandler psykologisk stoff, også samlivsstoff, på en for grunn og klisjeaktig måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s