Glamorøst, ungt og lett

Vårt forhold til mat er under ombygging, skriver danske Weekendavisen i en fornøyelig artikkel. Vekk fra kjøtt.

I 1960erne grinede folk meget ad det og fandt det virkelig sært. Som hvis folk ikke drikker i dag; det kan gøre andre gæster om bordet underspillet aggressive.

Vi er inne i en bølge som forvandler gamle dagers alvorstunge vegetarisme båret av linsepostei til noe glamorøst moderne, ungt og lett.

Selv om højst to procent af danskerne er vegetarer og antallet af veganere meget mindre, vokser semi-vegetarernes fl ok. Vi er nærmest over i grøn dekadence, når de århusianske tvillingekokke (begge medslæbende diabetes 2 fra deres gamle liv) Jesper og Michael Koch serverer en 12- retters fedtfattig vegetarmenu på deres gourmetrestaurant. Eller Michelin-kokken Bo Bechs grøntsagsmenu Klorofyl (650 kroner), der tilpasses veganere (minus æg og mælk), almindelige vegetarer eller folk, der ikke bryder sig om okse og svin. Eller Christian F. Puglisi fra ElBulli og Noma, der i sin nye restaurant Relæ til efteråret vil give gæsterne valget mellem to menuer: en grøn og én med kød. Kokkene mener nu, at grøntsager giver større smag at arbejde med end due, kalv, okse, vildt, lam og gris.

Følg med på Dyadebloggen. Om kort tid lanserer Dyade forlag en vitenskapelig bok som tar hull på mange myter om mat.

4 kommentarer om “Glamorøst, ungt og lett

  1. Nå kom du meg i forkjøpet;-) Weekendavisen får man vel kjøpt i Oslo også! Har tenkt å unne meg klorofyll-menyen neste gang jeg har noe å feire! Ellers kan jeg opplyse at gourmet-grønnsakstrenden også er kommet til Frankrike!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s