Rått, godt og klimavennlig!

For to dager siden besøkte jeg Danmarks første raw food bar. Dem vrimler det av i New York, og det finnes også flere i Paris. Den nyåpnede bar heter 42 Raw, og ligger i Pilestræde 32, sentralt i København. Ingenting varmes til mere enn 42 grader i matlagingen, som kun inneholder mat fra planteriket. Det vil si at maten faktisk er vegansk! Det eneste som varmes til 100 grader er tradisjonelle drikkevarer som kaffe og te.Menyen består av 11 salater, som alle serveres på en bunn av sprøde spinatblader. Jeg spiste en salat som i tillegg til spinaten bestod av rødkål, danske pærer, honningsyltede valnøtter, myke sjampinjong og hvit miso-saus. Det smakte veldig godt, og med noen linfrøkjeks i tillegg ble jeg faktisk mett!

I tillegg til salater tilbyr 42 Raw et antal grønnsaks- og fruktjuicer, smoothies og det de kaller for Københavns sunneste kaker! Og til frokost kan man spise bananpannekaker. Morsomt at man kan spise så sundt og så godt!

2 kommentarer om “Rått, godt og klimavennlig!

  1. Har du adressen til noen i New York? Var der en uke nå i høst, men dumpet ikke borti noe slikt. Men vi likte oss så godt der at det kan hende vi tar en ny tur neste år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s