Hvordan komme før forsiden på VG

Det lir mot jul og i stedet for glorie har Torbjørn Jagland prydet VGs forside med en stor null rundt hodet. Han (eller apparatet som bidro med midler til valgkampen hans) kunne gått aktivt ut og informert om stillingsbetingelsene da han fikk posten som leder for Europarådet, det ville vært en klok strategi. Men store deler av Ap’s intelligensia velger heller å engasjere seg i etterpåklok førjuls-brannslukking. Den liberale bloggeren Vox Populi har dette perspektivet:

Jagland har akseptert avtaler som er «normale» for denne stillingen og som han ikke har bestemt selv. Vel og bra. Men da Eivind Reiten aksepterte avtaler for sin stilling som heller ikke var bestemt av ham selv, men av en kompensasjonskomite og et styre, så ble han gjenstand for en kritikkstorm av en helt annen styrke. «Honnørord» som grådig og egoistisk haglet. I ukesvis. Jeg hørte ingen politikere som den gang forsvarte Reiten med at dette var smålig kritikk, fordi han ikke hadde bestemt dette selv. Slik Martin Kolberg gjør for sin venn i dag. Reiten avstod fra en del av opsjonen.

Rent personlig mener jeg Jagland gjerne må beholde betingelsene ved stillingen sin. Han tilhører et sjikt i det norske samfunnet som vet å bruke sin politiske dyktighet og partitilhørlighet til å oppnå internasjonal posisjon. Mange ville gjort det samme i hans sko. Han kan til og med muligens være i stand til å utrette noe fint i Europarådet, det er jeg ikke skikket til å vurdere. Samtidig viser saker som dette at det også kan være sunt for Norge å ha en vekslende regjeringsmakt – det å sitte i posisjon for lenge gjør også noe med en gruppe mennesker.

3 kommentarer om “Hvordan komme før forsiden på VG

 1. Har Jagland lagd seg egne regler eller har han ikke?
  Og når det gjelder Hagen som igjen er på banen, så tenker jeg at han har dratt ut og fremdeles drar ut sine rettmessige deler fra de systemene har repreresenter i. Skulle ikke forundre meg om han har kontor på Stortinget med rett til skattefradrag på grunn av lang reisevei fra Spania. Bortsett ra det så bør sittende poltikere sammen med sine koleger der ute se på disse ordningene, for å modernisere dem. Takk for oppmerksomheten. Og god jul

 2. Det som ikke har kommet fram i media er at de fleste andre i Europaraadet betaler ganske vanlig skatt.
  (De betaler «community skatt» som er intern skatt med max, skatteprosent paa 45.%)
  Denne skatten har Jagland snusket seg unna.Argumentet er nok at Norge ikke er med i EU.
  Naa pleier det vanligvis ikke vaere noe problem for Norge
  aa tilpasse seg EUs regelverk.Naa er det imidlertid ikke oenskelig.
  Ap-adelen maa for all del beholde sine privilegier.
  Jagland er altsaa i en saerstilling i forhold til andre nordmenn som flytter ut samt ogsaa folk fra EU land
  som arbeider i Europaraadet.Presidenten fra Belgia,svensker,dansker,tyskere,franskmenn os.v.Alle betaler skatt.Bare ikke Jagland.
  I tillegg lyver Jagland og hans venner.De later som om dette er en normal og paalagt ordning.Det er det IKKE.

  Jeg blir kvalm.Jeg forsvarte i en periode Jagland.
  Jeg gremmes over at jeg gjorde det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s