Skremmende utsikter

Hamptonbréen i Antarktis kalver (Kilde: NASA)

For bare to måneder siden omtalte jeg her på Dyadebloggen forskning som viste at både Grønland og Antarktis mister is med økende hastighet. Men tallene den gangen var 300 gigatonn pr. år for Grønland, og noe tilsvarende for Antarktis. Fordelt over verdenshavene skulle dette tilsvare en nivåstigning på omtrent 1,5 mm/år, eller 15 cm innen år 2100. Bare noen måneder tidligere hadde jeg  omtalt forskning som viste at Grønland mistet 200 gigatonn/år. Men de nyere tallene viste altså at er enda verre.

Nå har Jonas Gahr Støre og Al Gore lagt fram en fersk rapport i København som gir et tall på en havnivåstigning på meter innen år 2100. Og i en pressemelding fra Scientific Committee on Antarctic Research (SCAR) står det:

Loss of ice from the West Antarctic ice sheet is likely to contribute some tens of centimetres to global sea level by 2100. This will contribute to a projected total sea level rise of up to 1.4 metres (and possibly higher) by 2100

Denne pressemeldingen inneholder også andre skremmende nyheter, som at havet rundt Antarktis ser ut til ha fått mindre evne til å absorbere CO2 fordi økende vestavind bringer vann med høyt innhold av CO2 opp til overflaten. Og det forventes at Antarktis blir 3 ° varmer i løpet av dette århundre. Hele rapporten fra SCAR kan lastes ned her.

18 kommentarer om “Skremmende utsikter

 1. Avblås panikken, studer Climagate. Alternativt: dersom du var en av de som håpet på å få det varmere ved å ta fly til Thailand, slutt å drøm!

  «Forskningen» var manipulasjon av data, sensur og mobbing utestengning av kritikere. CO2 er tilnærmet triviell som klimagass, dessuten.

 2. Ja. det er om å gjøre å få publisitet. De fleste vet niks om kjemi og gasser. Det er også om å gjøre å strø om seg med tall «milliarder med tonn co2» dette er jo ingenting. En syklus i havstrømmene våre vare 2000 år. Hvor mange tonn sjøvann har vi å fodele dette på-? Hilsen en som skal slippe ut litt minder co2 (selvsagt bakveien) nyttårtsløfte. Spois mindre grønnsaker og kos dere i syden

 3. hhhmmm..her er Støre ute med hersketeknikkene igjen.. sier jo at alle som ikke har samme tro som ham..ja de er nærmest evig fortapte…

  tenk om prestene og biskopene i dette landet gikk ut og sa at alle som ikke trodde på bibelen og dens innhold ikke var riktig skrudd sammen…fy f… for en gjeng..!

  nei folkens…ut og selg unna tamifluvaksinen..nå er det redningsvest og vadere som gjelder…

  god jul !!!

 4. «Det betyr at havene vil kunne stige dobbelt så mye som først antatt. I praksis betyr det at havet i verste fall kan stige med 1,5 meter innen 2011.»

  Ska vi vædd ?

 5. http://wattsupwiththat.com/2009/12/13/lots-of-new-cold-and-snow-records-in-the-usa-this-week/

  «Lots of new cold and snow records in the USA this past week.»

  «From the ?weather is not climate? department. 815 new snowfall records, 304 low temperature, and 403 lowest max temperature records were set this week.»

  «Here?s a summary:Record Events for Sun Dec 6, 2009 through Sat Dec 12, 2009

  Total Records: 2601
  Rainfall: 992
  Snowfall: 815
  High Temperatures: 36
  Low Temperatures: 304
  Lowest Max Temperatures: 403
  Highest Min Temperatures: 51»

  Det settes rekorder andre steder i verden nå også. Hvordan stemmer kulderekorder overens med at havet skal stige 2 meter? Klimafanatikere, tenk!

 6. Hærregud, vi blir å brennes levende,……jeg mener oss kjettere, som ikke vil legge oss ned forran alteret til vår nye religion, global oppvarming.

  Hør her: Dette handler ikke om å redde jorden. Dette handler om makt, samt legge til rette for en global skatt, som vi rike kjettere må gi i allmisse til de fattige land, som øyner uante rikdommer, om bare Gore, og FN og Co. kan skremme nok folk til å bla opp.

  Get ready to bend forward, and grab your ankles,…..here we goooooo!!!

 7. D fører vel endel positive ting med seg også..: Det blir kortere vei ned til fjæra, etterhvert kan man sitte på verandaen å fiske,
  man slipper å klippe plenen, fukt i kjelleren blir helt normalt, det blir billigere å ha båt, huset blir jo et kombinert naust/brygge i verandaen,antallet froskemenn blir sikkert å stige, så til slutt blir d et så stort samfunns problem, tenke deg korr mange som blir å få froskemenn i proppællan, så blir staten å innføre froskemenn jakt kvær vår. så kan man lage seg froskemann gryta å kose seg mens man nyt ei pils å kjik utover det store flotte havet som ligg dær så blått å stille…

 8. Dessuten blir badesesongen utvidet. De eneste som ikke kommer til å bli begeistret er isbaderne.

 9. Støre slår til! Sammen med den «kjeltringen» Goore! Ingen som reagerer på at Al avlyste sitt «foredrag» hvor mange hadde betalt tusenvis av kroner for å høre på denne «profeten»? Han er blitt milliardær på denne løgnen! Men han (Al) har jo fått som hatten passer på hjemmebane, slik at han ikke lenger tør å treffe vanlige folk på «signatur tilstellinger» hos bokhandlere! Har derfor i dag mistet all tiltro til Støre! Han må jo være en «fjott»! Det er han som må være «feil sammenskrudd»! AP har mistet en velger!

 10. Det er for mange paralelle saker som skjer som mulige årsaker til menneskeskapt klimapåvirkning.
  Temperaturen stiger. Det har den selvfølgelig gjort før, men ikke så raskt. Og ikke forårsaket av økt CO2 utslipp (og andre klimagasser); det har vært andre og mer synlige årsaker i tidligere «omganger».
  Og JA; «Moder Jord» har en veldig god evne til å håndtere uforutsette katastrofer (o.l). Men globale katastrofer desimerer populasjoner dramatisk, og noen dør ut. Ikke at menneskene nødvendigvis dør ut men blir så desimert i antall at vi må starte nærmest på scratch igjen.
  Dersom vi ikke motvirker den negative utviklingen (og rettet mot årsaker og ikke symptom-lindring).
  «Projiserer» man grafene for de negative konsekvensene og legger til grunn de mest logiske årsakene til den negaive utviklingen for klimaet, så ser faktisk utsiktene helt jævlig ut.
  Og da kan man jo stille seg spørsmålet: skal man ta sjansen?
  Man kan selvfølgelig kjøre bil i max-fart; de fleste kommer opp i minst 160-170 km i timen. Det er ikke sikkert at det skjer «noe», men dersom «noe» skjer vil konsekvense mest sannsynlig bli fatale.
  Hvis du «fersker» poenget…..

 11. Det er et spørsmål om hvilket valg man skal ta. Det å ikke gjøre noe er også et valg. Spørsmålet blir:

  Hva er konsekvensene av å gjøre tiltak som i ettertid viser seg å være unødvendige sammenlignet med konsekvensene av ikke å gjøre noe som det i ettertid viser seg at man skulle gjort.

 12. PervoKris, hvor har du det fra at temperaturen stiger så raskt som aldri før? Sannheten er at de siste 8-9 årene har den sunket! Noe den IKKE skulle gjort om den var «menneskeskapt»! Det har tidligere vokst vekster der det i dag er tundra! Og det kunne umulig være menneskenes skyld? Det er SOLEN som bestemmer temperaturen på jorden! Ikke CO2 mengden i atmosfæren! CO2 stiger i takt med temperaturøkningen, og minker når den blir lavere! Paradokset er jo at alt levende liv trenger CO2 for å leve, men nå blir den fremstilt som en giftig gass?? Våkn opp!

 13. Temperaturstigningen har jeg skrevet om her:
  https://dyadeblog.wordpress.com/2009/11/24/klimatrusselen-del-3-temperaturmalinger/

  Når det gjelder det evig gjentagende argumentet om at det ikke er noen klimakrise fordi temperaturen ikke har steget de siste ti årene foreslår jeg at du leser det jeg har skrevet om det her:
  https://dyadeblog.wordpress.com/2009/11/28/temperaturen-svinger-%c3%b8kningen-har-ikke-stanset-klimatrusselen-del-5/

  Når det gjelder sammenhengen mellom CO2 og jordklodens energibalanse har jeg skrevet om det her:
  https://dyadeblog.wordpress.com/2009/11/22/klimatrusselen-del-2/

  Hele serien om klimatrusselen finner du her:
  https://dyadeblog.wordpress.com/tag/klimatrusselen+milj%C3%B8/

  Dessuten er det ingen som har fremstilt CO2 i normale konsentrasjoner som en giftig gass. Det blir den først når konsentrasjonen overstiger 3-5%.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s