Gjelder ikke kvinnekampen lenger?

Kvinner i Kongsberg har fått sin bevegelsesfrihet innskrenket. På grunn av asylmottaket. De må tenke på hvor de går og når.  Det samme skjer i større byer, men fordi det der også tidligere har vært områder hvor man skulle være forsiktig, vekker det ikke like stor oppmerksomhet. I Kongsberg er årsaken klar.

– Stemningen i byen har endret seg det siste halve året. Jeg har snakket med mange forskjellige kvinner i ulike aldre som sier det samme, forteller Silje Meskestad. Hun er politiker og har kontakt med mange ulike mennesker. – Det er alt fra helt unge jenter til voksne kvinner. Det er synd at det har blitt sånn fordi vi følte oss alltid trygge før. Da var det ingen som var redde for å gå hjem. Nå kjører vi selv eller venter til noen vi kjenner skal samme vei, forteller Silje.

Ansatte på et hotell i byen forteller at de gjerne venter to timer etter arbeidstid for å kunne slå følge med en mannlig dørvakt hjem. På dagtid samles asylsøkere på offentlige steder, som bibliotek og butikker og noen vet ikke å oppføre seg, særlig overfor kvinner. Politiførstebetjent Kjell Eivind Rilvaag er usedvanlig frittalende i sin uttalelse til kommunen, melder document.no.

Enkelte av asylsøkerne har et syn på kvinner som vi ikke kjenner i vår kultur. Vi har fått klager fra både unge og voksne kvinner i byen som synes de er nærgående og freidige. Noen av tilfellene har vært beskrevet som Hei, kan jeg ta på deg? Kan jeg bli med deg hjem?

Hvis dette er sant – og det er vel ingen grunn til å tvile på det – er det endel spørsmål vi bør stille. Hvorfor er ikke dette hovedoppslag i Dagsrevyen og de store riksavisene? Er kvinnekamp mindre viktig når kvinner utsettes for menn med førmoderne kulturbakgrunn? Eller menn som i utgangspunktet har iført seg offerrollen? Er vi redde for alt det mørke grumset som debatt om asylsøkere vekker i folkesjela? Kommer det politisk korrekte i en lei klemme her?

2 kommentarer om “Gjelder ikke kvinnekampen lenger?

 1. Ingen vits å stille disse spørsmålene, vi vet svaret:

  De er asylanter, svake mennesker, ofre for krig og ufred. Vi kan da ikke tillate oss å si at deres kultur er femofob. At det er noe galt med den?

  Dessuten er de litt mørkere i huden enn de innfødte, ja, de er til og med av en annen religion, hovedsaklig islam.

  I sum et no-go area for gode mennesker i gode medier.

  Man vil da være et godt menneske, vil man ikke? Hvis prisen er å måtte snu ryggen til, så snur en ryggen til.

 2. Bla bla bla…. Hva er poenget til p-mann her annet enn å alliere seg med innleggsforfatteren?

  Har vi noen konstrukrive innspill på hvordan kongeriket og dets innbyggere skal forholde seg til problematikken? Det forventes vel ikke at norge skal se bort fra ansvaret vi har mht. å la mennesker søke asyl? Bare jatting, altså. Ja ja ….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s