Meditasjon, forkjølelse og influensa

University of Wisconsin-Madison har satt i gang en undersøkelse av om meditasjon eller fysisk trening kan øke motstandsdyktigheten mot forkjølelse og influensa. 150 studenter deltar, og skal i to måneder følget et ukentlig kurs med instruksjon i meditasjon eller trening. En kontrollgruppe skal ikke gjøre noen av delene. Alle får vaksine mot sesonginfluensa, og forskerne skal undersøke om meditasjon eller trening virker inn på hvordan immunsystemet deres reagerer på vaksinen. Undersøkelsen er finansiert med en føderal bevilgning på 1,2 millioner dollar

Det er kjent fra annen forskning at Acem-meditasjon kan ha gunstig innflytelse på helse og immunforsvar, og denne forskningen er nærmere omtalt i boken «Fighting Stress«.
Hva slags meditasjon studentene ved UW-Madison skal praktisere er ikke opplyst, det er neppe Acem-meditasjon, men det er ikke urimelig å anta at det er en form for «Mindfulness». Hvis du er interessert i å høre mer om likheter og forskjeller mellom Mindfulness og Acem-meditasjon har du en mulighet i Sporveisgt. 37 i Oslo tirsdag 24. november kl 18:00.

Jeg ser forresten at VG nett kan fortelle om en lege som anbefaler eremittliv for å unngå svineinfluensa. Kanskje et aktivt liv med meditasjon kan være like bra. Jeg satser i alle fall heller på det enn naturmidler.

3 kommentarer om “Meditasjon, forkjølelse og influensa

  1. Nå har vi snart fått så mange råd om hvordan man skal kunne unngå denne influensaen, at man blir ganske oppgitt. Leve eremittliv, meditere, forsterke immunforsvaret på forkjellige vis, ta vaksine, gå med mundbind, nyse i armkroken, hva er det neste? Jeg tar ikke vaksinen, og lever et helt normalt liv, hvis jeg får den ligger jeg antagelig til sengs noen dager og ferdig med det.

  2. Jens, jeg regner med du er en ung mann. Stemmer dette skal du være oppmerksom på at det er en risiko for at du kan bli alvorlig syk og faktisk dø av svineinfluensaen. Denne risikoen er omtrent null ved vanlig sesonginfluensa for deg (om det stemmer at du er en ung mann), så situasjonen er anderledes nå. Får du influensaen, er sannsynligheten stor for at du også kan smitte andre (smitte skjer ofte før man blir så syk at man får karret seg i seng). Ved å ta vaksinen gjør du derfor også noe for andre.

  3. Hvordan vil en kropp reagere om du tilførte den en kjent GIFT?
    Hva med feber, frysninger, svetting, utmattelse, kvalme, oppkast, halsirritasjon/slimdannelse, hudutslett, hodepine, svak muskulatur, hoste, rennende nese og snørr, redusert pust, diare, forstoppelse, muskelsmerter, leddsmerter, hovne lymfekjertler, røde og irriterte øyne, kløe, humørsvingninger, hallusinasjoner osv.

    Hmm, høres veldig likt ut som lista over bivirkninger fra denne fantastiske, helsebringende GIFTsprøyta myndighetene vil vi skal ta. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s