Hareide ny RBK-trener? Nei takk

Alt tyder på at RBK-trener Erik Hamrén er på vei til å overta det svenske landslaget. Kvalifiserte synserne ser ut til å mene at Åge Hareide er en het kandidat til å overta. Man glemmer fort. Dyadebloggen skrev i januar at det er en modig klubb som tør satse på Hamlet Hareide.

Mens han var landslagstrener, hadde han en intensjonsavtale med Start om trenerjobb. Fotballpresidenten sa til VG:

Vi kunne ikke leve med en sjef som ikke var motivert og fokusert på jobben sin hos oss. Det var jo ikke bare Start, det var flere klubber som hadde hatt kontakt med Åge. Det vet jeg. Mannen var veldig i villrede.

I løpet av fem år ødela Åge Hareide to suksesser: Rosenborg og landslaget.  I 2000 begynte han som Brøndby-trener i Danmark og tok to seriesølv, før han plutselig sa opp med umiddelbart virkning i april 2002. Han ville fiske på Romsdalsfjorden og skrive bok om kulturforskjellene mellom nordmenn, svensker og dansker, sa han den gang. 14 dager senere undertegnet han treårs-kontrakt med Rosenborg og fikk en sjeldent godt ivaretatt velkomst: bruke resten av året på gjøre seg kjent med laget og byen før han overtok etter Nils Arne Eggen 1.1. 2003.  Han klarte ikke å ta Rosenborg til Mesterligaen, men fortsatte lagets seiersrekke i  Eliteserien.

Utover høsten 2003 – etter et drøyt halvår i jobben – begynte han å rote det til. Ryktene gikk om at han siklet etter stillingen som landslagstrener. Han nektet til å begynne med. Og løy naturligvis. I et møte med klubbens ledelse fikk Hareide direkte spørsmål om han ønsket å fortsette som trener for klubben. Ifølge RBK svarte Hareide ja – før han gikk ut til pressen og uttalte seg uklart igjen, melder VG.

Han etterlot Rosenborg, som hadde satset mye på ham, i et trenerkaos som klubben mestret dårlig, og som varte i nesten fem år. Hareide selv sa at han aldri ville la noen i stikken på samme måte – igjen. Fordi det skapte for mye støy og en vanskelig situasjon. Derfor sa han også at han aldri ville gå av som landslagssjef i kontraktsperioden.

To måneder og to dager senere gjorde han likevel akkurat det. Noe må de da ha lært i brakka på Lerkendal?

2 kommentarer om “Hareide ny RBK-trener? Nei takk

  1. Dersom, mot alle odds, Hareide skulle komme tilbake til Lerkendal, vil det bli temmelig glissent på tribunene. Uansett om RBK skulle storspille.
    Hareide er alt annet enn populær her i byen!

  2. Bare en tilleggskommentar: Fyren har jo den mest uprofesjonelle mediehåndteringen som fins, som forøvrig nevnes i innlegget. Utrolig indignert når ting ikke går etter hans pipe, som en loggrende fuglehund når seire eller andre triumfer skal kommenteres. Fyren er dott. Svensk 2. div er passe for han.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s