En god løsning, men …..

I går var det en artikkel i Aftenposten om griser og griseoppdrett i USA, grisefarmer med hundrevis av dyr.

Der ble det mer enn antydet at virus a la svineinfluensa lett oppstår i slike populasjoner. I artikkelen står det blant annet:

Til tross for produksjonsmetodene grisefarmere som Schott har tatt i bruk, tror mange eksperter likevel at slike grisefarmer utgjør en alvorlig helsefare, av et slag man ikke i tilstrekkelig grad har vært oppmerksom på. Eksperter på virussykdommer mener at svineinfluensaen som når rammer verden, er et bevis på nettopp det.

Mao, vi kan takke alle dem som vil ha svinekjøtt på menyen for at vi får en slik pandemi som vi nå er vitne til med jevne mellomrom.

Så kan vi kombinere dette med alt vi vet om klimapåvirkning, hvor det er hevet over tvil at vegetabilsk føde er mye mer klimavennlig enn animalsk føde. Hvis vi i tillegg trekker inn helsefordeler ved plantekost, samt arealeffektivitet (det produseres 10 ganger mer protein pr areal via plantekost enn via kjøtt) – så er det nesten slik at det er underlig at disse argumentene er helt fraværende i dagens debatter om klima. Hvis v i ikke er så grådige etter kjøtt, så vil også sykdomsbilde i befokningene endres til det bedre.

Se blogginnlegget nedenfor, hvor også klimaet berøres.

Det ser ut til at det overhode ikke er mulig å stille denne type spørsmål, samme hvor uheldige våre handlinger er for både helse og miljø. Det blir ingen debatt uansett.

Jeg undres hvor lenge vi kan holde på slik før vi blir nødt til å endre retning. Blant annet vil befolkningsveksten kanskje fremtvinge en ommlegging, hvis da ikke pandemiene tar livet av så mange at det igjen blir nok mat til alle – – -.

En kommentar om “En god løsning, men …..

  1. Einstein lå i forkant på flere områder…han sa: «Nothing will benefit human health or increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s