Billigere å overvåke enn å oppklare

Vox populi påpeker at det enkleste å gjøre når man vil øke overvåkningen av befolkningen, er å spille ut pedofili-kortet, dvs å peke på at det finnes særdeles slemme mennesker der ute som misbruker teknologien til å påføre barn smerte.

Men det store spørsmålet som Knut Storberget ikke er i stand til å svare på er følgende: Hvis datalagringsdirektivet er så viktig for å oppklare grove forbrytelser, hvorfor har han da ikke løftet en finger for å utrede dette. Regjeringen har oversittet alle frister. Hvorfor har regjeringen somlet?

Sannheten er vel at Storberget ønsker seg datalagringsdirektivet fordi det kan pynte på hans svært miserable oppklaringsprosent. Og det er selvsagt billigere å overvåke enn oppklare. Fordi det er brukerne som skal betale regningen. Men så langt har Sp og SVs motstand i regjeringen bidratt til handlingslammelsen. Heldigvis.

Datalagringsdirektivet er etter min oppfatning et skritt i gal retning når det gjelder overvåkningen av befolkningen. Både terrorisme og pedofili brukes som argumenter for å hindre at norske politikere skal bruke vetoretten som ligger i EØS-avtalen. Det er ikke renhåret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s