Grensen går vel ved åtte år

Det har vært Stortingsvalg, og noen av oss i Dyadebloggen har en stille ettertanke om hvorfor vi var langt mer engasjert i det amerikanske presidentvalget i fjor. Det er selvfølgelig langt mer fargerikt, mer står på spill, og resultatet kan få konsekvenser for mange land og folk i verden.

Det norske valget virker ikke like tungt, selv om de som sitter med makt, som vanlig forsøkte å skremme velgerne med at verden går under, dersom makten kommer på andre hender.

Sunnheten i et politisk system er avhengig av at makt skifter. Vi så det tydelig i Storbritannia under Margareth Thatcher og nå, under Tony Blair/George Brown. Makt råtner på rot, blir selvbeskyttende utbrent, arrogant, korrupt innenfor grensene.

Den rødgrønne regjeringen har sittet i fire år. Den kommer trolig til å sitte i åtte. Grensen går vel omtrent der. Man kan jo håpe at Jens Stoltenbergs andre regjering blir mer kreativ og nytenkende enn hans første.

Ellers støtter Dyade-bloggen seg på Norges beste politiske blogg, Knut Johannessens Vox Populi. Enig eller ikke – avgjort verdt å lese hans avveininger før han avga stemme.

En kommentar om “Grensen går vel ved åtte år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s