Norge slapp lett fra finanskrisen – dessverre

Det ivres for å friskmelde Norge fra finanskrisen. Det finnes minst to grunner til at det er trist.

  1. Rent personlig (og med full medfølelse for de som har mistet jobben på grunn av krisen) betyr det lave rentenivået at familien kan betale ned boliglånet raskere enn forventet. Jeg er sikker på at mine barn en gang i fremtiden blir glade for det, til tross for at de kommer til å ha hendene fulle av klimakrisen.
  2. Et lite sekund der, så vi anelsen av en ørliten eksistensiell orientering. Som om de norske olje-airbaggene i et glimt ikke lenger fjernet en hver angst og ydmykhet. Som om det faktisk fantes et potensielt annet livsinnhold enn materialisme. Det forsvant fort, selvfølgelig. Audi slapp en ny SUV. Ikea slapp en ny katalog. Valgkampen begynte og alle ivret for å gi akkurat deg det lille ekstra.

Her er dagens undertøysreklame:

31972528_d11d4ab015
Because I deserve it

2 kommentarer om “Norge slapp lett fra finanskrisen – dessverre

  1. Ja, det er trist at vi løser finanskrisen med å øke forbruket, når det må være åpenbart at materialismen og overforbruket av verdens ressurser er en viktig del av problemet når det gjelder klimakrisen og andre kriser i verden. Det vi kan best er å shoppe og la oss underholde! Ser ut til at det eneste som vil være bærekraftig på sikt, nemlig det radikale tiltaket å ikke forbruke og forurense mer enn kloden vår tåler, krever et så stort sprang i menneskers bevissthet at det er vi ikke klare for enda…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s