Feberhet agurksalat

Svineinfluensaen må være tidenes agurk. Det kan være grunn til å minne om noen enkle fakta: Det er en vanlig influensa, muligens litt hissigere enn normalt, ja, mange av oss kommer til å bli syke, ja, ha feber noen dager, ja, (gamlingene mindre enn andre), ligge foran tv’en og kanskje rekke en en hel sesong av den gamle serien man har liggende, ja, hjulene i samfunnet vil gå LITT saktere rundt noen dager. Men det er ikke mer enn det. En vanlig influensa. Noen vil dø, som vanlig i en influensaepidemi.

Jeg har gang på gang hørt helseeksperter prøve å fortelle journalister dette. Men for døve ører. De går straks videre til neste spørsmål. «Tror dere vi vil få en mangel på oppegående bestemødre til høsten?» Nå ligger tre stykker i respirator med influensaen, og pressen går bananas. Kan dere se for dere overskriftene dersom Jens (han i regjeringen) får influensaen?

Det går jo an å skjønne dem, journalistene. De lever av sensasjon og må spa noe opp. Uansett og helst hver dag. Så kanskje får de en lett reise denne sommeren. Får hvilt seg litt og er i form til høsten (til de får influensa). Men det blir mye agurk. Nok til en diger salat.

5 kommentarer om “Feberhet agurksalat

  1. Jeg er ikke helt enig i det du skriver. Epidemier har lenge vært avisstoff, og også den årlige influensaen får oppslag i pressen. Hvis gode råd om forebyggende tiltak får medieoppmerksomhet, for eksempel bedre håndvask, holde en viss avstand til folk som hoster eller vifter med lommetørklær, kan mye være vunnet. Synes også det er bra at man søker å unngå å smitte husdyr. Hittil er det visstnok bare Norge og Island som har unngått svineinfluensa på griser.
    For at enkle forebyggende tiltak skal oppfattes, kreves en relativt langvarig informasjonskampanje der budskapet gjentas til stadighet. At pressen grunnet nyhetsinteresse påtar seg denne oppgaven uten betaling synes jeg er bra. Jeg følger ikke med i skandalepressen, men synes seriøse aviser og medier hittil har rapportert uten sensasjonell overdrivelser.

  2. Men det får være måte på. Etter min mening står omfanget og oppmerksomheten overhodet ikke i forhold til saken.

  3. De maa jo ha noe aa skrive om i disse tider. Man kan lage mange spennende skrekkscenarier av svineinfluensaen, som for eksempel at noen firmaer stopper opp fordi mange blir syke. Der hvor jeg jobber har alle teamledere faatt beskjed om aa tenke ut en plan for hva de skal gjoere hvis folk paa deres team blir syke…

  4. Jeg synes været er den største repeterende agurka i nyhetene. Det er forståelig at folk er opptatt av været om sommeren, men jeg klarer å trekke ut den informasjon jeg trenger om framtida fra værmeldinga. Trenger ikke en forside i vær(!) eneste avis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s