EU inn i varmen?

Det begynte med at Nei til EU, Europabevegelsen og Høyre ba Frp ta et standpunkt i EU-saken, som Aftenposten skriver. Europabevegelsens nye leder Paal Frisvold fulgte opp med å anklage Jonas Gahr Støre for å drive gjøn med velgerne, også en sak fulgt opp av Aftenposten. Støre er tilhenger av norsk medlemskap, men for at den rød-grønne regjeringen skal overleve er EU-spørsmålet tabu – en slags politisk selvmordsak for regjeringen.

Det er svært skuffende og betenkelig at en Ap-politiker på den måten fortsetter å legge lokk på debatten. I åtte år har det vært taust, og nå trenger vi at politikere har ryggrad til å se hvilken håpløs politisk situasjon Norge er i.

sier Paal Frisvold, leder i Europa-bevegelsen.

Høyre, som sliter i meningsmålingene, har også hevet seg med i debatten. Unge Høyre krever et ultimatum fra moderpartiet. De vil anbefale Høyre å forbli i opposisjon, hvis alternativet er å sitte i en regjering som legger EU-saken død. Jeg tror neppe de vil bli hørt. Så langt har lysten til å regjere danket ut EU-entusiasmen i både Ap og Høyre.

En kommentar om “EU inn i varmen?

  1. Det er vel som du skriver at for at den rød-grønne regjeringen skal overleve så må AP gå på akkord med sin EU mening. SV og Senterpartiet har jo klare flagg mot. Jeg hørte nestlederen i Senterpartiet idag snakke varmt om å stå utenfor med fisken og jordbrukett, og lurte på om han sier det samme hvis Island (med sin fisk) er inne om noen år. 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s