Medvedevs niggere

Det er ikke alltid lett å selge produkter på tvers av språkgrenser. Ford fikk aldri Brasilianske menn til å kjøpe bilmodellen Pinto i Brasil, Pinto betyr «Liten penis».  Så har vi Honda Jazz, opprinnelig var den tenkt å hete Honda Fitta. Etter en vitsestorm i visse Nordiske land ble navnet endret.

Nå er det Medvedevs tur til å gå i baret.  Navnet på et samarbeidsforetak mellom Nigeria og Gazprom, Nigaz,  har fått mange energianalytikere til å humre rundt vannkjølerene og skapt en liten storm på Twitter og Facebook i følge Reuters.

Men den som ler sist ler best. Russlands ønske er å dominere energiforsynigen til Europa, og samarbeidsavtalen vil innebære at Russland vil kontrollere forsyningen av gass fra Nigeria til Europa.  I tillegg til denne har Russlands siste sjarmoffensiv mot Afrika også produsert avtaler med Egypt og Angola. Men avtalene er ikke nødvendigvis gode for Afrikanerene selv,  russerene tar med seg korrupsjon, og de støtter kleptokratiske og undertrykkende regimer. Les Ariel Cohens kommentar i Wall Street Journal.

2 kommentarer om “Medvedevs niggere

  1. Det finnes mage fler eksempler på dårlig uttenkte produktnavn på biler og annet – noen er veldig morsomme. Jeg har sett det påstått at noen prøvde seg med støvsugerreklame «nothing sucks like an Electrolux» – er ikke sikker på om det er sant, dog…
    Og i spansktalende land er Mitsubishi Pajero og Vauxhall Nova også uselgelige – førstnevnte bil har et navn som ikke er helt stuerent og «no va» betyr «går ikke»…..

    Resten av innlegget ditt er defintivt ikke morsomt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s