Norge sett fra Taiwan

book3En av de mer populære bøkene på Taiwan for tiden er «Pleasant Surprise in Norway» av forfatteren Brian Wu, mest kjent fordi han i sin tid nektet å ta artium og skrev bok om det.

Wu og kona besøkte Norge, fant fort ut at landet er avsindig dyrt, men har ellers mye positivt å si. Taiwaneserne kunne ifølge Wu trenge å lære litt estetikk, naturvern, beskjedenhet, velferd og fredselskende ånd av oss nordmenn. Men vi kan også lære av taiwaneserne å jobbe hardt og å respektere forskjeller, både mellom raser, religioner og enkeltmennesker. Wu har fått med seg hva Janteloven står for.

Boken handler i grunnen like mye om Taiwan som om Norge. Norges kamp for egen selvstendighet mellom 1814 og 1905 – og ikke minst svenskenes fredelige svar på vår selvstendighetserklæring – blir trukket rett inn i den moderne konflikten mellom Taiwan og Kina. Wu tilhører «de grønne», som her på Taiwan betyr de som går aktivt inn for å erklære Taiwan som selvstendig stat og kjempe mot Kinas krav på øya. En periode jobbet Wu som valgkamp-konsulent for andre på den grønne siden, men tilliten til hans valgstrategi forsvant raskt da han selv stilte til valg og kun høstet noen få hundre stemmer.

Boken er utstilt i alle bokhandler – her på Taiwan.

En kommentar om “Norge sett fra Taiwan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s