Opera i Verona

Sommer i Italia er ikke bare sol, varme og is, men også opera! For enhver operaelsker er Verona et sted å dra. Der arrangeres hver sommer en stor operafestival, i Arena di Verona. Det er 87. gang i år! Billetter må kjøpes flere måneder i forveien, så her kan man starte å planlegge sommeren 2010.

I sommer er det Placido Domingo, Barbereren fra Sevilla og Carmen som står på programmet. Det gjør også Verdis Aida, som har blitt spilt i Verona siden 1913, til sammen mer enn 500 ganger. Forestillingene er under åpen himmel, i et romersk amfiteater. Bygningen kan sammenlignes med Colosseum i Roma, men amfiteateret i Verona er faktisk 50 år eldre!

En venninne som har vært der fortalte at publikum hadde buet ut en operasanger de var misfornøyd med! Så det er duket for sterke følelser  både på scenen og hos publikum…

Jeg gleder meg til å se Carmen der 2.juli!

3 kommentarer om “Opera i Verona

  1. Som ung mann gikk jeg en gang en aftentur i Veronas gamle bydel (sammen med en ung kvinne, ja). Jeg må si stedet forsvarer sin plass som hjemby for kjærlighetstragedien Romeo og Juliet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s