– Iran styres nå av en fascistisk islamsk mafia

En leser hos Sullivan skriver:

So here’s what we have:

They’re afraid of murdering too many protesters all at once.  Eventually the protesters will come to understand how to work around this.

They can’t open their telecomm pipes, because the minute they do 3 million people will know how and where to gather, and the world will get to see thousands of videos showing horrific instances of state violence against its subjects.

They have to open their telecomm pipes, because their economy cannot function without telecomm.

They can’t repress too much, because the cleric support base will tip against them.

Rafsanjani is waiting to find out who’ll keep his financial empire running.  He’s going to come to conclude the current leadership’s promises cannot be trusted; the country is now being run by a Fascist Islamic Mafia.

So what do they do

Les hele posten her

Norsk presse:

Iran innrømmer drap på «terroristgrupper» – VG

Derfor flyter bloder i Iran – VG

Hylles som iransk martyr – VG

19 drept i sammenstøt i Teheran – TV2

Mousavi dukket ikke opp i Vokterrådet – TV2

Demonstrasjonene fortsetter i Iran – VG

Har funnet bevis på valgjuks i Iran – VG

Døde i kampen mot Ayatollah-regimet – VG

14 kommentarer om “– Iran styres nå av en fascistisk islamsk mafia

 1. Jeg og milioner av iranere ropte høyt at den islamik totur bestialsk terror regime i helhet i iran er den verste tyraniet i verden med et tjuk jornal full av vold ,tortur , grufule henrettelses metoder , voldtekt , plyndrinig , forfølgelse , kvinne undertrykkelser , korrupsjon og……….som har okkupert og tatt til fange iranere i hele 30 år , men dessverre ingen ville høre .
  Nå tiltroosfor er veldig sein reaksjoner fra verdens samfunnet , men er tiden inne til at verden hjelpe iranere til å velte og fjerne den barbar regimet i helhet for evighet ,og i tillegg verden må vite at Mousavi var en av hoved ansvarlige og arkitektet bak den tragedien i hele den 30 åra ,nå iranere har gått langt langt over Mousavis tanke gangs grense . Iraner er ikke bare regimet opposisjon eller motstand , men et helt nasjon full av dypt hat og stor fiender over hele regimet i helhet . La ikke han lure verden under navne opposisjon leder .

 2. Sånn skal det være. Norge er fullt av homser, lesper , nakne damer, utroskap har blitt populær her i vesten. Er det sånn dere vil ha iran?? Sånn forædre som deg tror jeg er enten homse, eller ikke iraner.

 3. Anonym,

  det ert jo sånn i Iran. Det skjer bare bak lukkede dører. Iranerne har blant annet den der festlige skikken hvor man kan inngå ekteskap fra en times varighet og oppover.

  PS! Hvis du ikke liker Norge, hvorfor flykter du ikke tilbake til Iran eller hvor det nå er du kommer fra? Er du kanskje nok en opportunistisk muslim, som Europa er så full av?

  Fascisme og fascisme, fru Blom.

  Det iranske regimet har da hatt fascisitske trekk i alle år siden Komeini overtok. Er det ikke til og med en nær forbindelse mellom statsmakt og næringsliv – en slags korporativisme?

  Jeg ville forøvrig mye heller bodd i Francos Spania eller Mussolinis Italia enn dagens Iran.

  Vet dere forresten hvor mange som ble dømt til døden av Mussolinis regime i årene 1919 – 1943?

  Skarve trettiseks!

  De fleste for drap og voldtekt. Og ingen homser ble hengt i kraner på torget, ei heller ble utroskap steinet til døde.

 4. stakkars Anonym 13,46 . hør å lær litt om du har lære evne. Demokrati har sin ca.90% fordeler og 10% ulemper , om du har noen bedre enn det kom da .Alle de sex legningene du har nevnt har straff hos ISLAMIK TORTUR OG BARBAR REGIME selv om mange av Mullaene er homo og resten voldtektman og pedofil etterfølger av sin profet Mohamed legnings ( de har lært av koran og i FEYZIYE (en type relegion skole i de SÅKALTE helleg byer ) ..) ,hos deg også ?. Du MÅ forstår at folk i det minste har full rett til å bestemme over kroppen sin . Om du ikke fostår kan du bare reise å bo i iran å leve GODT side om side til mullaene . Godtur og benytt og lær av perfekte opplevelser .

 5. Anonym 13,46 . Jeg er en kjent patriot iraner som har ofret mye til å ha et fritt hjemmeland i årrekke , Jeg foretreker sterkt å være såkalt homo enn å være komunist eller ingenmansland som du og dine tankegangs venner feks. beryktede tyranni regime som Nord Korea , Burma , Kina , Venezuela , Kuba , Bolivia , Libya , Saudi Arabia og…………

 6. Da Iran ikke ble regjert av dagens ledere var ikke landet noe bedre. Shahen og kongestyret torturerte sivile, jornalister og politiske fanger i landet. Shahen vasset i rikdommer mens folket sultet og han er ogsa kjent for sine anti kvinne kommentarer….. Det er ikke tilfeldig at det var en revolusjon, den tiden muslimske studenter som var lei av urettferdigheter. Det virker som om alle har interesse for Iran i dag, men glemmer historien til dette landet. Jeg er sikker pa at det er utrolig mange Iranere som stemte pa Ahmedinejad, men dagens media har absolutt ikke vist interesse for denne gruppen. Iranere blir ophisset og stimulert til a ga imot dagens regjering av resten av verden.

 7. Palvasha: At sjahens regime også drev med tortur, henrettelser og overvåkning er vel ikke noe argument for at Khamenei, Ahmadinejad, overvåkningspolitiet, revolusjonsgarden og Basij’ene kan holde på med det?

  Jeg tror svært få av de som er villige til å ofre livet i Teherans gater ønsker seg sjahens regime tilbake.

  Og du har imponerende mye tillit til vestlige medier hvis du tror at de greier å stimulere folk til å gå ut i gatene for å bli skutt på.

 8. Moussavi var president i Iran, og han gjorde en utrolig DARLIG jobb. Han ble selv tatt for korrupsjon I IRan hvorfor er det ingen journalister som skriver om dette?? Det er tydelig at Vesten og statene er pa fremmarsj i Iran og vil tilbake til gamledager hvor Iransk Olje og rikdommer var eid av disse utlendingene. Iran er for Iranere, Ikke mousavi og hans mafia kompiser!

 9. Palvasha: Jeg tror heller ikke Mousavi representerer noen ideell leder for de protesterende. Han ble tross alt godkjent som presidentkandidat av Vokterrådet. De som stemte på ham – og nå til dels demonstrerer for ham – gjorde det fordi det ikke fantes noen andre kandidater.

  Og når det gjelder korrupsjon, vil jeg gjerne minne om at Rafsanjani, sittende leder av Vokterrådet, trolig er en av Irans rikeste menn. Du kan knapt gå inn i en butikk uten at han tjener penger på det. Er han en dyktig forretningsmann? Sikkert. Er han korrupt når han sitter i en sentral posisjon i et regime som klamrer seg til makten ved å arrestere og skyte sine kritikere? Noen vil påstå det.

  Jeg skulle likt å vite hva det er med disse menneskene du er så opptatt av å forsvare? Prestestyret i Iran har nå ettertrykkelig bevist at de er like ødelagt av makt som alle andre som blir sittende i posisjon for lenge uten å bli utfordret.

  At deler av Irans (rurale) befolkning ønsker at landet skal styres etter Sharia-lovgivning og/eller i tråd med shiamuslimske prinsipper er vel og bra. Men et flott land som Iran er overmodent for et ordentlig demokrati – der alle kulturelle og politiske impulser får lov til å være med å forme det offentlige liv.

  Shiamuslimsk ortodoks tro er i den sammenhengen like verdifull som en sekularisert, liberal livsorientering. Så lenge også den ortodokse er villig til å gå i dialog uten å påtvinge andre sitt livssyn (eller kvinnesyn, for den sakens skyld).

  Det er noe dypest sett svært umodent med en politisk ledelse som er nødt til å drepe sine motstandere. Ønsker du virkelig at landet ditt skal styres av disse impulsene?

 10. Cristopher, Faktisk har vesten utrolig mye inflytelse i Iran, og nabolandet Irak er et eksempel pa at folket kan bli pavirket. Usa og Bush senior sin forste krig mot Saddam Oppfordret folket til a kjempe mot landets leder. Da Amerikanske soldater var ved grensen til Bagdad trakk de seg, og Saddam’s motsandere ble staende hjelpelose.

  Jeg forsvarer ikke Ayatollah regimet, men jeg er utrolig imot at vesten skal bruke Iran for sine egne interesser. Ahmadinejad har blitt en skyteskive fordi han har hisset opp vesten med sine kontroversielle uttalelser og meninger. Men en ting skal han ha….nar det gjelder utenrikspolitikken har han alltid vaert pro Iran. Iranere ma se a vakne opp foer vi blir like «demokratiske» som det Irak er. Den eneste grunnen vesten er sa engasjert er fordi Iran er et land som de vil ha under kontroll.

 11. Palvasha: Da jeg reiste rundt i Iran i 2002, traff jeg ofte på denne oppfatningen: At vesten, og kanskje særlig USA og Storbritannia, var ute etter Iran. Også blant folk som jeg vil betegne som svært oppegående både utdannelsesmessig og i sin samtidsorientering.

  USA og Iran har hatt en relativt anstrengt relasjon siden 1979, og man kan spørre seg om hvor lurt det var av George Bush jr å «frigjøre» Irak. Det er derfor Obama så klokelig holder en svært lav profil overfor protestene – og ikke engasjerer seg i kampen mot regimet: Han vet hvor sensitive Iranerne er når det gjelder innblanding.

  Rent personlig er jeg engasjert i Iran fordi jeg på denne reisen møtte de som nå er villige til å ofre livet i gatene. Jeg vet hva de drømmer om, jeg forstår hvorfor de er der.

  Argumentet om at vesten ønsker Iran under kontroll, forutsetter at vesten fungerer som én samhandlende enhet. At næringslivet, politikken og mediene samarbeider for å ta kontroll over Iran.

  Dette er et stykke unna min virkelighetsoppfatning. Og jeg velger å tro at mange av de som nå følger spent med på utviklingen i landet ditt er engasjert nettopp fordi de har sett kvalitetene i Irans kultur og befolkning. Iran kunne ha bidratt med fantastiske ting i Midt-Østen og verden forøvrig. Hvis det er å bruke Iran til «sine egne interesser» – så, ja, for pokker! Vi vil ha et Iran som trekker sin del av lasset, ikke et Iran som ødelegger både for seg selv, regionen og verdenssamfunnet.

  Det er en voksen forventning å ha til en nasjon som holdes fast i puberteten av et korrupt, voldelig prestestyre.

 12. Og Palvasha, for ordens skyld:

  Mir-Hossein Mousavi har aldri vært president i Iran.

  Han satt som utenriksminister i perioden 15. august til 15. desember 1981.

  Og så var han Irans siste statsminister (stilingen eksisterer ikke lenger) i perioden 31. oktober 1981 til 3. august 1989.

  Da Rafsanjani vant presidentvalget i 1989, var Mousavi ikke lenger ønsket i regjeringen, og han trakk seg tilbake fra politikken i en lang periode. I hvilken grad han ble anklaget og/eller dømt for korrupsjon har jeg ikke vært i stand til å fastslå.

 13. Kjære Christopher når han vet ikke forskjellen mellom president og statsminister hva du venter av hans vitenhet om iran og irans historie ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s