Iran: Dette kommer historikerne til å skrive om

6a00d83451c45669e2011571147211970b-500wi

Protesten mot riggingen av valget i Iran, samt lekkasjene om interne kamper mellom de ulike fraksjonene av Irans maktelite ville for tyve år siden vært tiet i hjel ved å kneble pressen (slik iranske myndigheter også har gjort denne gangen).

Men Iran lekker som en sil. Via telefon, blogger og twitter. Hadde kineserne mestret engelsk like godt som iranerne, ville en ny Himmelske freds plass ikke vært mulig – til tross for Den store kinesiske brannmur.

Som vi har skrevet tidligere: Bloggeren Andrew Sullivan er ekstremt godt oppdatert på hva som kommer fra Iran via nettets underskog.

Bildet over er fra Universitetet i Teheran og ble sendt via denne Twitter-feeden.

2 kommentarer om “Iran: Dette kommer historikerne til å skrive om

  1. Dette grusome bildet av alvorlig skadet ungdom av barbar politisyrkene viser at den islamske terror og barbar regime som hattes dypt av iranere må kastes og fjernes fra hele jordkloden i helhet .det er mange skade ungdommer som har samme alvorlige skade omfang . DOWN WITH ISLAMIC TERROR REGIME I IRAN .

  2. Det som skjer i Iran i dag har ligget og ulmet svært lenge. Da vi besøkte landet i 2002, møtte vi i hver eneste by velutdannede, frustrerte unge mennesker som var lei av at prestestyret ødela økonomien og fremtiden deres. De unge var online, fulgte med på internasjonale tv-sendinger via satellitt og var svært godt oppdatert. På den tiden var Khatami president, og de opplevde en viss liberalisering av sensur, kleskode osv. Så kom Ahmadinejad til makten, parabolene ble beslaglagt, det offentlige livet innstrammet, presset fra de internasjonale sanksjonene økt osv – med det resultatet at de unge ble mer og mer frustrerte.

    Jeg håper virkelig at det som skjer i Iran disse dagene fører til at regimet faller. Men, som mange peker på, revolusjonen i 1979 var godt planlagt og gjennomført. Dagens «revolusjon» mangler én drivende organisator – og akkurat nå ser det ut som den holdes sammen av twitter og sms.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s