Ok å gå amok? – II

trafikkVG skriver i forbindelse med 40-åringen som viste fingeren og 22-åringen som hentet slegga og gikk løs på 40-åringens bil:

Noe skjer med mennesker idet de setter seg inn i en bil.

Det høres ut som om det er bilens skyld! Videre:

Mange bilister tillater seg en uhøflig adferd som de aldri ville dradd inn i andre sammenhenger.

Er det så sikkert? Vi har skrevet om eksplosivt sinne tidligere. Umoden oppførsel heter det. Det er ingen grunn til å bagatellisere  aggressive utbrudd . Kan det skje i trafikken, så kan det selvfølgelig skje i andre sammenhenger også. Lunta blir kortere når man er stresset og sliten. Å handle i affekt er uklokt. Da kan man regne med å drite seg ut og gjøre noe dumt. Kan man ikke styre impulsene sine, så har man et problem. Det finnes måter  å takle stress på.

2 kommentarer om “Ok å gå amok? – II

  1. Hvis du blir provosert (altså en person viser finger til deg, noe han gjør for å…) og du er stresset, så er det personen som viser finger som er umoden, ikke den som blir forbannet.

    Det har blitt sånn i norge at om du blir forbannet så har du et kjempeproblem (må til psykolog osv). Men det er ingen sykdom å bli sint. Folk må lære seg å ikke oppføre seg som idioter, da blir heller ikke folk forbannet, slik at idiotene blir redde.

    Og han som viste fingeren – han er idioten og fikk som fortjent.

    Og en til alle som kjører Audi; ta dere sammen, bilen deres er ikke så fet. Og alle vet at dere har tunge lån.

    Hvor vanskelig kan det være?

  2. Polsa, er helt enig i at folk må lære seg å ikke oppføre seg som idioter. Og det kan være idiotisk nok å vise noen fingeren. Men den som er den største «idioten » her, er tross alt han går til fysisk angrep. Sinne er den sinte personens ansvar. Og å handle i affekt er dumt og umodent og kan i verste fall ha tragiske konsekvenser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s