Synergien fortsetter: Google Wave

Hvorfor skal du bruke forskjellige programmer til å skype, blogge, sende epost, chatte og dele fotografier? Google Wave er ett av flere prosjekter i utvikling som viser sammensmeltingen av programmer mange bruker hver dag.

Blir online-hverdagen lettere, eller er dette en suppe som raskt får deg til å si feil ting til feil mennesker? Døm selv (NB: det går an å spole i presentasjonen – den er lang).

4 kommentarer om “Synergien fortsetter: Google Wave

 1. Wave engasjerer meg moderat.

  Tror muligens de største endringene i vår digitale verden kommer til å bli hvordan vi rent praktisk samhandler med våre medier.

  Se eksempelvis microsoft sine fremskritt her: http://www.youtube.com/watch?v=6rRK_DkN4JU&eurl=http%3A%2F%2Fwww1.vg.no%2Fspill%2Fartikkel.php%3Fartid%3D544107&feature=player_embedded

  Dette kombinert med ny 3D teknologi ( som faktisk har gjort enorme framskritt i det siste) som vil være i salg i løpet 2009, pluss stemmegjenkjenning, som allerede brkes på st.Olavs Sykehus i Trondheim, vil være de revolusjonerende tingene fremover, tror jeg. Ikke det «nye twitter», «facebook» etc.

  Miniority Report er rett rundt hjørnet.

 2. Per: Snakker vi ikke om produkter langs to forskjellige akser? MS Natal berører menneske-maskin-samhandlingen, mens Wave berører det du samhandler med maskinen for å oppnå?

  Jeg har (litt) erfaring med webutvikling, og jeg kan ikke umiddelbart se for meg hvordan minority report skal gjøre det lettere å få løst en del av de sentrale oppgavene. Tenker det er litt som da de første wysiwyg-editorene kom, da trodde alle at det skulle bli slutt på å skrive kode. Teksteditorene har vist seg mer motstandsdyktige enn man håpet.

  Drømmen er selvfølgelig å programmere objekter ved å koble den sammen med viftende hender – på den måten får jeg dagens trening på kjøpet.

 3. To akser, helt klart. Poenget mitt er at Wave og det jeg har oppfattet at det prøver å oppnå ikke engasjerer meg personlig. Det gjør derimot hvordan menneske-maskin-samhandlingens fremtid.

  Jeg tror heller ikke eksempelvis veiving med hender ( noe annet som er like interessant er at datamaskiner allerede er istand til å kartlegge hvor på skjermen du til en hver tid ser. Samboeren min har forsket på dette ifb brukbarhetstester av ulike applikasjoner ) kommer til å endre hvordan man skriver kode radikalt, men det kommer helt sikkert til å endre måten kode blir skrevet på fordi GUI’ene vil endre seg totalt og behovene vil endre seg.

  Wysiwyg-editorene har endret ting radikalt, vi er bare ikke kvitt teksten helt.

 4. Google Wave engasjerer meg stort. De har startet med et rent ark, og laget noe for oss i dag. Det fulle potensialet av dette får vi ikke før man bruker det, og dermed oppdager nye samhandlings måter.

  Nå kan du koble folk og prosjekter på en helt annen måte enn idag. Internett legger dette tilrette, nå begynner verktøyene å komme. Twitter er gammelt nytt. Kanskje blir Wave det også, men her tror jeg det er spennende ting på gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s