Pravda sier det rett ut – USA blir marxistisk

pravda-logoMan skjønner den russiske gleden over å tro at USA nå synker ned i marxisme. Russerne har ikke helt greie historiske erfaringer med den slags og unner sikkert amerikanerne samme skjebne. Nå flesker den russiske avisen til mot USA. Det er forbausende å se hvor raskt USA er i ferd med å bli  marxistisk, sier Pravda.  Sammenbruddet kom med valget av Barack Obama. Med den farten han nå trykker penger, kommer USA snart til  i beste fall å ende  som Weimar-republikken, i verste fall Zimbabwe.

Først ble befolkningen fordummet av et politisert og undermåls utdannelsessystem basert på pop-kultur, ikke på klassikerne. Amerikanerne vet mer om sine tv-serier enn om det drama som spiller seg ut i Washington og har direkte innflytelse på deres liv. De bryr seg mer om retten til å sluke en diger burger enn sin konstitusjonelle rettigheter.

Then they turn around and lecture us about our rights and about our «democracy». Pride blind the foolish.

Denne utviklingen har vært underveis i hele forrige århundre, og særlig de siste 20 år.

The initial testing grounds was conducted upon our Holy Russia and a bloody test it was. But we Russians would not just roll over and give up our freedoms and our souls, no matter how much money Wall Street poured into the fists of the Marxists.

Med få og skjebnetunge unntak har ikke russisk journalistikk utmerket seg med systemkritikk og sindig analyse. Det er lett å ta feite og dumme amerikanerne. Pravda kunne jo begynne med å ta fulle og dumme russere.  Det er mulig denne kommentaren er et eksempel på det psykologene kaller projeksjon eller forskyvning.

En kommentar om “Pravda sier det rett ut – USA blir marxistisk

  1. Det er visst ikke bare Pravda som tror at USA blir marxistisk. NRK’s USA-korrespondent fortalte for et par dager siden i forbindelse med at staten nå blir en majoritetseier i et restrukturert GM, at enkelte republikanske politikere mener ar Obama er i ferd med å føre USA rett inn i sosialismen. Og for mange amerikanere er skillet mellom sosialisme og marxisme hårfint. Det går like lukt til helvete åkke som.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s