Kunstnerisk visjon – my ass!

dop-kunst

Nok et oppslag i VG om den idiotiske norske samtidskunsten. Kandidatene for «skandale-oppslag»  står i kø: Mathias Faldbakken, Bjarne Melgaard, og sist kunststudenten Karl Edvin Endresen som i forbindelse med sitt verk «Rape me»  delte up dop på Kunstakademiets avgangsutstilling på Stenersmuseet. Politiet ble tilkalt, Endresen arrestert og verket fjernet. Nylig raste debatten om  de svenske kunststudentene Anna Odell og NUG – begge politianmeldt.

Både VG og Faldbakken bidrar i hver fall til FRP’s fremgang. Når det gjelder «skandalen» på Stenersensmuseet, så slipper kurator Tommy Olssons billig. I et intervju på NRK2 kulturnytt sammen med dekan på Kusthøgskolen Georg Morgenstern,  tåkeprater Osson om at hans jobb er å legge til rette for at studentene skal kunne realisere sin kunstneriske visjon. Om det så er at studenten koker sammen partydopet GHB og lar publikum forsyne seg. Vi vet jo fra debatten rundt Bjarne Melgaard tidligere i vår at kunstnere driter i etisk ansvar.  Interesserte kan jo ta en titt på  nivået på norsk kunstdebatt på: http://kunstkritikk.no/article/69809 .
Tommy Olsson er ikke bare kurator, men også  kunstanmelder i Morgenbladet og kunstner. Han mottok nylig landets største kunstnerstipend på kr 300 000. Juryen skriver:

Tommy Olssons kunst er som hans kritikker; selvopptatte og fulle av referanser til pønk og sado-machosisme. Pluss generell fyll, sex, dop, rock’n roll og noen kunstreferanser kastet inn. han følger kontinuerlig norsk kunstverden gjennom sine øyne og vi får samtidig et glimt inn i Tommys liv, om vi liker det eller ikke. Karakteristikkene er mange; pornograf, videokunstner, kritiker, forfatter, blogger, men han er alltid en tilstedeværende dårlig samvittighet. Olsson utforsker og motbeviser sien egne vedtatte floskler om livet, slimet, politikken og polemikken.

300 000! Wow! What a waste!

3 kommentarer om “Kunstnerisk visjon – my ass!

  1. Snart kommer snerpethet og høyhalset moral til å bli «the new black»;

    etter etpar hundre år med stadig mer frivol transgresjon og pikken utafor buksa, vil vi om ikke så alt for mange år komme til å se ungdom som vokter sin dyd og jager umoral åt skogen.

    Skal ikke se bort fra at islam kommer til å virke inspirerende i denne sammenhengen.

    Og snart vil kunsterstudenter stå tekkelig å male aktstudier av tjukke nymfer.

  2. P-mann: Det er mye å lære av aktstudier ! 🙂 Vår tid er jo mer enn sånn passe preget av narsissisme og umettelig oppmerksomhetssug. Og en del forsøk på å lage provoserende kunst handler mer om dette enn at det er nyskapende. Hvilket ikke betyr at «alt var bedre før».

  3. «Skribentene på Dyade-bloggen har det til felles at de bruker Acem-meditasjon aktivt for avspenning og personlig vekst» Finn fem feil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s