Irving og karakaturtegningene

Den kontrære britiske historikeren David Irving har forlatt Norge etter råd fra politiet, melder VG. Han ble utsatt for hissige demonstranter da han kom til og fra TV2s studio i dag.

Ja, hva gjør vi med dem som har meninger vi ikke liker? Jeg vil anta at demonstrantene heretter har langt større sympati for hissige muslimer som demonstrerer mot karakturtegninger. De er ute på den samme reisen.

9 kommentarer om “Irving og karakaturtegningene

 1. Har du ikke forstått at det er nøyaktig de samme sosialister som støtter islamistene som nå demonstrerer mot Irving?
  De ser nemlig på islam som den nye store alliansepartner mot det kapitalistiske vesten, nå som Stalin, Pol Pot og Mao er borte.

 2. Såvidt jeg vet bestrider David Irving relativt veldokumenterte fakta – er det ikke da han som helst vil tåkelegge ubehagelige sannheter? Jeg synes ikke at det stiller i helt i samme klasse som karikaturtegninger.

 3. Poenget er hvordan vi møter meninger vi ikke liker.

  Jeg har ikke fått med meg at David Irving har gått løs på sine meningsmotstanderes biler eller prøvd å blokkere deres rett til å uttale seg.

  Det kan godt være Irving er en klovn. Men han er en klovn som slåss verbalt, ikke med vold.

 4. Du har rett. Jeg sitter med en opplevelse at ytringsfriheten gjelder så lenge man ikke ytrer seg annerledes enn det korrekte, definert av noen som mener seg berettiget til det.

  Det gjelder i denne saken , som i andre saker. Når det er sagt: Irwing er helt på bærtur i forhold til historiske fakta. Men demonstranter sørger da for at han får publisitet omkring seg og sitt på en måte han ikke fortjener.

 5. INGEN MUSLIMER!

  Merkelig at ingen andre har kommentert dette. Det var ingen muslimer å se i denne demonstrasjonen mot «rasisten» Irwing.
  Ved alle andre demonstrasjoner mot rasisme, er det muslimske innvandrere som dominerer.

  Denne gangen uteble de. Når det gjelder jøder. er muslimene nemlig enig med Irwing.

  Ingen kommenterer dette faktumet.

 6. At SS Rasisme møter Irving med mobbe-aktige demonstrasjoner, er ikke så lite ironisk.

  Jeg har aldri helt klart å forsone meg med at denne organisasjonen, som er driftet av Tjen Folket, en stalinistisk klikk som i sin tid ble kastet ut fra AKP(ml) på grunn av sin … stalinisme – ingen dårlig prestasjon – enda mottar millioner av statlige antirasist-kroner hvert år.

  Slik er det forresten også i – hold dere fast – Sverige.

  Den ikke ukjent Stieg Larsson jobbet for Expo, en venstreekstrem organisasjon som jobber mot – hold dere fast – rasisme og islamofobi (finnes forresten islamofili?)

  En av Expos grunnleggere var Thomas Hübinette, som har gjort seg bemerket for å ha uttalt følgende:

  Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande.

  og

  Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.

  Så vet vi det. Og vi skjønner Stieg Larssons psykologi litt bedre, og vi skjønner «Menn som hater kvinner» litt bedre (den kunne forresten like godt het «Kvinner som hater menn» eller «Stieg Larsson hater menn, særlig overklassemenn på høyresiden»).

 7. Til Thorsen:
  Kommentaren din syns jeg er symptomatisk for diskusjonsklimaet rundt islam og muslimer for tiden. Jeg fryser på ryggen! For det første var dette en minidemonstrasjon som ble mobilisert til på veldig kort varsel. Av den grunn besto deltakerne av en del folk fra SOS Rasisme og to mindre grupper bestående av henholdsvis noen fra Blitz og noen fra andre raddismiljøer. Neppe mer enn 20-30 folk til sammen. Demonstrasjonene du viser til, er demonstrasjoner hvor man har mobilisert i ukesvis og derfor har nådd mye bredere ut enn den «vanlige lille gjengen» som pleier å delta i demonstrasjoner. (For ordens skyld så var jeg ikke der, men har fått dette dels beskrevet av folk jeg kjenner og kunne dels se det på TV-bildene sjøl.)

  For det andre går det faktisk an å mobilisere et minimum av empati og forståelse. Om ikke muslimer har et like nært forhold til holocaust, er det faktisk ikke det minste rart. Holocaust er jo vår kollektive EUROPEISKE skam, det er en del av den vestlige verdens mytologi, IKKE hele verdens mytologi.

  At det politiske klimaet har gjort at en del muslimske miljøer og organisasjoner har mobilisert bredt for å protestere mot påstandene om «snikislamisering» er et uttrykk for at de føler seg under et enormt press, omgitt av et hatsk klima som du med din kommentar bidrar til. Du burde skamme deg for å komme med en slik kommentar uten å sjekke elementære fakta først!

 8. Til P-Mann:
  Du sier: «Jeg har aldri helt klart å forsone meg med at denne organisasjonen, (…) enda mottar millioner av statlige antirasist-kroner hvert år.»
  Jeg er så definitivt ingen fan av Tjen Folket. Men sjøl om de har folk i sentrale posisjoner i SOS Rasisme, er dette en altfor stor organisasjon til at man kan si at den blir «driftet» av TF. Det er respektløst overfor alle de andre medlemmene.
  Uansett vil jeg spørre deg: på hvilket rettssikkerhetsmessig og demokratisk gangbart grunnlag mener du at SOS Rasisme skulle vært nektet statsstøtte? Fordi noen eller en del i ledelsen har private politiske meninger du eller staten eller de største poltiske partiene (eller jeg) ikke liker?

 9. SS Rasisme er de facto en rasistisk organisasjon da den ikke er opptatt av rasisme per se, men av hvites agg mot ikke-hvite.

  For SS Rasisme eksisterer ikke sjåvinisme og hat som ikke er hvit eller vestlig. Ute av syne, ute av sinn.

  Bare det at de kan ha en selv distansert link til Tjen Folket indikerer råtens alvor. En hvilket som helst organisasjon som hadde hatt tilsvarende link til Vigrid ville vært angrepet og kledt naken for mange år siden.

  Venstreekstremister har alltid sluppet letter fra kritikken enn høyreekstremister. Det har noe med at venstreekstremisme av det kulturradikale borgerskap anses som progressivt og derfor på rett side av gjerdet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s