Gondholheis til Everest

Blant de ting som virkelig fascinerer oss, er ensomme menn som bestiger høye steinknauser, gjerne uten sokker, oksygenmaske, vannflaske eller andre sentrale utstyrsdetaljer.

Nordmannen Jarle Trå er i følge Erling Kagge – en annen ensom mann  – nummer 145 i verden som har besteget Mount Everest uten å ha med seg oksygen. At Trå holdt på å stryke med i forsøket, og at andre klatrere måtte risikere livet for å få ham ned til medisinsk behandling, er selvfølgelig underordnet. Det er uansett en bragd å være nummer 145 i verden.

Men er det ikke noe fundamentalt udemokratisk i dette tindebestigeriet? Hvorfor skal Everest uten oksygen være forbeholdt topptrente menn i sin beste alder? Skal en av klodens mest sublime naturopplevelser – det å late vannet på toppen av verdens høyeste fjell – være stengt for mennesker med kols, skrumplever, høy bmi eller lav selvtillit?

Ja til Gondolheis på Everest. Utbygging av handicappvennlig infrastruktur er den eneste demokratiske løsningen på problemet.

5 kommentarer om “Gondholheis til Everest

  1. Praktfullt.Kunne ikke sagt det bedre.Håper han må betale redningen av egen lomme.Norske skattepenger bør ikke gå til å fremme selvmordskandidater med for stort ego som setter seg selv og andre i fare.Førstemann på toppen er en bragd.Number two is the first looser.

  2. Er veldig enig med dere. Frykter allikavel at han kjøres rett inn til Grosvoll så fort amputasjonene er foretatt.
    Slikt er jo god underholdning må vite. Pr-kåtheten kjenner ingen grenser for enkelte. Den eneste grensen han har sprengt er hvor dum det går ann å bli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s