Industrielt dyrehold – årsak til svineinfluensaen?

Meldingene tikker inn om hvordan svineinfluensaen langsomt siger ut av Mexiko, men når man ser nøkternt på antallet smittede kan man kanskje tenke at svineinfluensaen skader mer gjennom frykten som spres enn gjennom sykdommen selv.  Men det er interessant å dvele ved mulige opphav til viruset.

Edgar Hernandez Hernandezer en liten gutt på 5 år som bor i en La Gloria, Mexico.  Han er det første kjente offeret for svineinfluensa.  La Gloria  har også enorme grisefarmer eiet av Smithfield Foods, USAs største produsent av grisekjøtt (Tagline: Good food, responsibly). Det flere ting som kan tyde på at grisefarmene er opphavet til viruset som smittet Edgar.

Dyade har tidligere skrevet om miljøproblemene knyttet til industrielt dyrehold.  Men de gigantiske dyrefarmene avler også sykdommer, disse rammer dyr og mennesker. Som Mike Davis i Guardian påpeker,  har man flere ganger advart om utviklingen av viruset. Årsaken kan ligge i forholdene på farmene, hvor tusenvis av griser lever sammen på små områder, ofte i egne ekskrementer.

2 kommentarer om “Industrielt dyrehold – årsak til svineinfluensaen?

  1. jepp. enda en grunn til å VIRKELIG mislike industrielt dyrehold. og ikke bare mislike det heller, faktisk gjøre noe med det. slutte å støtte det, for eksempel.

  2. Det kan være en naturlig reaksjon. Men da må vi bli veggiser alle sammen, kjøtt er for energiintensivt å produsere til at man ikke kan gjøre det på en industriell måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s