Det nye Norge

Nå har vi levd godt på oljen noen tiår og gjort vårt til å fylle på med CO2. Mye tyder på at Bolivia overtar. Framtidens biler kommer trolig til å bruke litium og ikke bensin. Bolivia har 80% av verdens litium-forekomster. Om noen år står det vel rustne vrak rundt i Nordsjøen, mens slettene i Bolivia pumper inn penger.

3 kommentarer om “Det nye Norge

 1. Al Gore har misinformert utrolig mye angående den globale oppvarmingen.

  Det har vært både varmere og mere CO2 i luften tidligere. Som i middelalderen. Det blir ikke varmere som følge av CO2, men mere CO2 som følge av varmen. Og alle vet at det er solen som styrer varmen.

  Al Gore er ikke en forsker, og takk og pris for det.

  Sjekk ut «The Great Global Warming Swindle» for å se fakta.
  Ligger utdrag på youtube også.

 2. Bare en liten saksopplysning. Litium brukes for å lage effektive batterier som kan lagre strøm for å drive biler (og brukes allerede i dag f. eks. i laptopbatterier). Men litium er ikke noe drivstoff som vil erstatte bensin. Det er strømmen som lagres i batteriet som erstatter bensinen. Men slik det sies i videoen kan man lett få inntrykk av at litium i seg selv er drivstoffet.

  Og så får vi håpe at Bolivia klarer å utnytte dette til å bygge opp en kunnskapsbasert industri i landet og ikke bare blir en råstoffleverandør.

  Til Reidar: Jeg ser at du resirkulerer kommentarene dine, og gjenbruk er jo miljøvennlig, men fortsatt skriver du om noe annet det som står i det innlegget der du plasserer kommentaren din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s