Ap’s landsmøte – uhemmet kjøp av velgere

Å se deler av Ap’s landsmøte overført på hjemmesidene er tankevekkende. Ett er det uhemmede selvskrytet. Innleggene blir forutsigbare og kjedelige. Partilederen omtales om Kjære Jens. Etter de siste tiders mange tabber, jf sist Aker, blir det bedemøte nærmest regisserte og nesegruse beundringen for partiet og partiledelsen . De kritikkløse og ufarlige innleggene kan faktisk minne om diktaturregimers kastrerte kongresser. Ap’s landsmøte er ikke en sovjetisk partikongress, men en del av de overførte innleggene kan faktisk minne om det.

Vi har alle lest om hvordan velgere kjøpes i mange fattigere land. Ap er ikke dårligere. En landsmøtedelegat fra krystallklar: Fra vårt fylke burde flere LO-velgere stemme Ap. Det er lett å få til: La oss vedta skattefradrag for all fagforeningskontingent!

Ikke ett ord om en politikk som kunne tiltrekke fagbevegelsen. Rett på sak: La oss kjøpe dem med skattefradrag for mer av kontingenten! Mangler man fortsatt velgere, hva med syklister: I miljøets navn fradrag for utgifter til sykler. Eller man kunne lage mer skreddersøm: Sjekke hvilke fylker flere LO-velgere særlig kunne gjøre en forskjell, og gi skattefradrag for all fagforeningskontingent i de fylkene. Er  man først for en prinsippløs skattepolitikk, er mulighetene mange!

Nivået på  enkelte av innleggene som ble sendt ut, var forbausende lavt. En av de Jens-beundrende delegatene hadde med en bok til Jens fra USA. Det var en selvbiografi om alt Bush hadde lært av å være president, og alt han angret på. Og så viste det seg at boken bare hadde blanke sider. Kjempemorsomt – særlig fordi denne boken har vært i salg lenge, og vitsen er så kjent at de fleste som er litt orientert, må ha hørt den mange ganger. – Et annet poeng er at samme boken kunne Dag Terje Andersen og flere i Ap ha skrevet om hva de har lært av Aker om statlig styring.

Uansett hva man måtte mene om Ap’s grunnleggende politikk. Dette partiet og denne partiledelsen er blitt for selvgod og sløv. Her trengs lufting! Enkelte land har den holdningen at alle partier og regjeringer blir for selvtilfredse etter en tid. I Norge er vi så lojale at vi stemmer det samme uansett. Det spørs om vi ikke bør være mer villige til å lufte ut også regjeringer etter en tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s