Yngve Hågensen – korrupsjon på norsk?

Nordmenn omtaler ofte Norge som et land nokså fritt for korrupsjon. E24 forteller i dag:

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen har etter sin avgang kommet tett innpå Kjell Inge Røkke gjennom verv i Aker-selskap. Fagbevegelsen og Yngve Hågensen skal bidratt til det ulykksalige statlige kjøpet av aksjer fra Røkke for 4,8 mrd kr. Nå bruker den tidligere LO-leder sin prestisje til å kritisere alt «bråket» rundt Røkkes nye krumspring.

– Jeg må si at det overrasker meg at saken har fått utvikle seg til en strid, uten at noen har evnet å sette en stopper for det. Jeg er enig med LO-leder Roar Flåthen om at det nå er maktpåliggende å komme frem til en løsning, sier Hågensen.

Det er kanskje overraskende for en Yngve Hågensen at mange i dette landet er opptatt av hvordan staten forvalter de milliarder vi alle har betalt inn.

Kanskje ikke helt klokt å kritisere andre land for korrupsjonskultur? Ett er å motta penger i en anonym konvolutt. Like farlig for et land kan det være at sentrale toppfigurer blander kortene. Har Yngve Hågensen først bidratt til statens kjøp av Aker-aksjer og deretter tatt på seg betalte verv i Røkke-sfæren, er det vanskelig å unngå betegnelsen moralsk korrupsjon – eller korrupsjon på norsk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s