Ville vi kommet inn i Tibet?

young-monkTibet åpner for utenlandske turister 5. april, etter å ha vært stengt i over en måned, melder VG. Acem Travels skulle ha arrangert reise til Tibet i påsken. Ville vi ha klart å komme inn? I teorien ja. Vi ville reist fra Skandinavia 3. april, ankommet Beijing, 4. april og så reist to døgn med det meget spesielle (og kontroversielle) høyfjellstoget til Lhasa. Ifølge kinesiske myndigheter ville vi da kommet til et «harmonisk og trygt» Tibet.

Reisen er forlengst avlyst. Både den politiske usikkerheten og finanskrisens konsekvenser for valutakurser og kostnader gjorde det vanskelig å gjennomføre den. Og selv når kinesiske myndigheter bedyrer at Tibet er åpent for utlendinger, er det ikke sikkert nordmenn får visum for å reise dit likevel. I juli i fjor sto det overalt å lese at Tibet var gjenåpnet for utenlandske turister, men den kinesiske ambassaden i Oslo nektet å ta imot visumsøknader med Tibet på reiseplanen før langt utpå høsten.

Den tibetanske tragedie er selvfølgelig verst for dem som bor der (og kanskje for dem som har flyktet derfra), men det blir i hvert fall ikke bedre for lokalbefolkningen av at utenlandske turister og journalister holdes på avstand.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s